Ако като част от екипа ни сте вегетарианки или пък искате да добавите повече протеин към дневния си режим на хранене, но без да увеличавате приема на холестерол, то тофуто е вашето решение.
За много хора, обаче то не е кой знае колко вкусно само по себе си, затова днес ви представяме една рецепта, която определено ще го „овкуси”. Можете да я добавите към салати и пици или просто като предястие.
Необходими продукти:
Около 400 гр твърдо тофу
2 супени лъжици соев сос
1 супена лъжица мед
1 чаена лъжица мащерка
1 чаена лъжица копър
1 чаена лъжица кимион
Начин на приготвяне:
Загрейте предварително фурната на 200 градуса. Внимателно стиснете буцата тофу, за да отстраните излишната течност от нея. Нарежете я на кубчета. Поставете тофуто в незалепваща тавичка и го залейте със соевия сос, добавете меда, мащерката, копъра и кимиона. Печете 20-тина минути.