Елементарната сметка показва, че винаги можете да откраднете 10 минути от натоварения си дневен режим, за да потренирате.

По-интересният въпрос е какво можете да направите за всички мускулни групи в толкова рекордно кратко време?

Отговорът можем да получим от фитнес инструктурката Ашли Конрад, чиито клиенти са Кейт Хъдсън и Брадли Купър. Според нея можете да правите 3-те й любими упражнения (описани по-долу) и да ги изпълнявате където и когато пожелаете.

Ашли Конрад

Чрез тях можете да „въздействате” на всички основни мускулни групи в тялото си и да изгорите около 100 калории за 10 минути.

Всичко, от което имате нужда, са две 3 до 5 килограмови гирички и много мотивация.

1. Първото упражнение от групата носи закачливото име „бурпи” на английски. Накратко: застанете прави, клекнете до земята, подпрете се с изпънати ръце, след което изстреляйте краката си назад, без да отлепяте ръцете си от пода, дръжте тялото си абсолютно изпънато, като при лицева опора. Веднага след това изстреляйте краката си обратно до ръцете и подскочете с вдигнати нагоре ръце.

Това упражнение е много по-ефективно от тичане или трениране с велоергометър.

2. Вдигане на гирички
- От изправена позиция направете 10 повдигания с изпънати ръце от двете страни на тялото си, като повдиганията трябва да стигат до гръдния ви кош
- След това направете още 10 повдигания, отново с изпънати ръце, но този път вдигайте гиричките пред гръдния си кош
- След това направете 10 повдигания над главата си, както е показано във видеото по-долу:

3. Баскетболното упражнение – Ашли споделя, че това е една от най-големите й тайни. То натоварва долната част на тялото, долната част на гърба и целите ви ръце.

Как се прави вижте във видеото по-долу:

Правете тези упражнения, като ги редувате едно след друго, след това за една пълна минута правете само коремни преси.