Опитайте тази рецепта, когато готвите за компания – тя е достатъчно лесна за всеки ден, но пък и достатъчно изискана за посрещане на гости.

Захарта се карамелизира и става лъскава, като така придава очарователен вид на това изключително вкусно ястие.

Предварителна подготовка: 13 мин.
Приготвяне: 7 мин.
Общо:20 мин.

Необходими продукти за 6 порции:

2 с.л. кафява захар от пакет
1.5ч.л. сол
1 ч.л. черен пипер
0.5 ч.л. млян кимион
0.25 ч.л. горчица на прах
4 филета от сьомга (около 180 гр. всяко), без ципата
1ч.л. зехтин

Начин на приготвяне:

1. Разбъркайте захарта, солта, черния пипер, кимиона и горчицата в малка купа. Натрийте равномерно рибата със сместа.

2. Загрейте зехтина в голям тиган с незалепващо покритие на среден огън. Гответе рибата с натритата страна надолу за 4 мин. докато натривката се разтвори и покафенее леко (внимавайте да не загорите). Обърнете рибата и гответе за 3 мин. Докато рибата стане непрозрачна.

Хранителни стойности за порция:

350.8 ккал, 19.7 г мазнини, от които 3.9 г. наситени, натрий 823,1 мг., въглехидрати 7.3 г. 6.7 г. общо захари, 0.3 г. фибри, 34г. протеини