Бърза рецепта вдъхновена от южна Италия
Необходими продукти:
• 1 карфиол нарязан на малки парченца
• ¼ чаша ядки от шишарки
• 120 г бекон, нарязани на лентички
• 4-5 наситно нарязани скилидки чесън
• 1-2 ч.л. сушен риган
• 1-2 ч.л. червен пипер на люспи
• сол и черен пипер на вкус
• лимонов сок на вкус
Начин на приготвяне:
1. Сварете карфиола в солена вода 5 минути и след това го отцедете.
2. Запечете ядките от шишарки в тиган без да използвате мазнина докато леко покафенеят. Наглеждайте ги, защото ядките могат бързо да прегорят. След като са готови ги изсипете в друг съд.
3. В същия тиган запечете без мазнина и бекона докато стане хрупкав. След това го сложете при ядките. Повторете процедурата с чесъна, но само за минута и след това добавете карфиола, ядките, бекона, ригана и червения пипер. Разбърквайте за около 3-4 минути и внимавайте да не прегори чесъна.
4. Махнете от котлона, добавете сол и лимон на вкус и готово!