Срещате ли проблеми с мотивацията да тренирате редовно за отслабване? Това важи до голяма степен за зимните месеци, когато ни се иска да помързелуваме повече. Има няколко начина, с които можете да се мотивирате за по-успешни тренировки.

Запишете целите си...отново

Вероятно сте записали целите си в началото на процеса на отслабване. Но от тогава мотивацията ви до голяма степен е намаляла. Е, време да е да хванете отново химикала и да си припомните към какво се стремите.

Установете пропуските

Ако си водите календар за тренировките си, ще ви бъде по-лесно да разберете кои от упражненията си сте пропускали. Премислете добре защо сте го правили и какви са били извиненията ви. След това намерете мотивация, за да преосмислите графика си и да изпълнявате всичко.

Яжте за повече енергия

Ако се храните здравословно и с храни, които ви зареждат с енергия, то ще можете да тренирате по-пълноценно. Наблегнете на фибри, протеини и здравословни мазнини. Освен, че са полезни за отслабване, тези храни засищат, зареждат с енергия и ни карат да тренираме с желание.

Споделяйте

В съвременното общество блоговете са един от основните начини за комуникация. За това можете да споделяте своите успехи и провали свързани с отслабването, за да намерите съмишленици, с които да се подкрепяте взаимно.



Напомняйте си за успеха, който сте постигнали

Ако напоследък сте загубили своята мотивация за отслабване, спомнете си от къде сте тръгнали и до къде сте стигнали. Вярвайте в себе си и ще успеете! Източник: figurata.com