Картофи, пълнени с ароматно топено сирене, яйце и магданоз.

Продукти за 4 порции:


2 малки стръка праз, нарязани на кръгчета
1 яйце, разбито
4 картофа, надупчени с вилица
150 г топено сирене с чесън и ароматни треви
малка връзка магданоз

Начин на приготвяне:

1. Загрейте фурната на 220°С (200°С с обдухване). Задушете праза с малко вода в микровълновата фурна на висока степен за 3 мин. Оставете го настрана. Сложете картофите в микровълновата на максимум за 10-15 мин, като по средата на приготвянето ги обърнете. Когато поизстинат, срежете ги през средата по дължина, издълбайте вътрешността с лъжица и я сложете при праза, като внимавате да не нараните кожицата им.

2. Разбъркайте праза с картофите, топеното сирене, яйцето и магданоза, разпределете сместа в половинките и ги поставете в плоска тава. Печете 15 мин, докато пълнежът добие златист цвят, а кожицата на картофите стане хрупкава. Поднесете с доматена и зелена салата. Източник: goodfood.bg