Работното място може да се окаже основния виновник за определени здравословни проблеми, които има всеки от нас. Ново изследване, реализирано в САЩ, показва, че това е една от причините за затлъстяването.

За да се стигне до това заключение, бяха анализирани информации от американска институция, която се занимава със статистиката на служителите и с работните места. Изследването беше концентрирано върху периода между 1960 и 2008 г.

Друга важна информация, която произтича от изследването, е, че в наши дни мъжете изгарят с приблизително 142 калории по-малко, отколкото в миналото. Жените пък изгарят със 124 калории по-малко на работното място, посочва БГНЕС.

Технологията ни помага много в ежедневната ни работа, но може да предизвика затлъстяване сред служителите и да бъде отговорна за други здравословни проблеми. През последните 50 години работата се промени от земеделието и производството към по-заседналата дейност в офисите.

Напълняването, което нарасна с по-малко от 10% през 50-те години на миналия век, се увеличи с повече от 30% в наши дни. Причината за това се крие в естеството на консумираната храна, липсата на физически упражнения, хормонални проблеми, гени, както и в емоционални фактори.

Допълнителните часове, прекарани на работното място, водят до употребата на продукти, богати на мазнини и захар, което е вредно за здравето.