Сутрин разполагаме с няколко минути, за да се гримираме добре. Как да направим така, че гримът ни да е устойчив през деня и да не се налага през 10 минути да гледаме дали всичко е на мястото си?

Гримът е много по-качествен и издръжлив, ако се поставя върху добре почистена и хидратирана кожа.

Затова започнете с избора на качествен хидратиращ крем.

Преди да поставите грим се убедете, че кремът е добре попил по кожата ви. Можете да го нанесете веднага след душ, да закусите и едва тогава да пристъпите към гримирането.

Ако не разполагате с толкова много време, просто попийте остатъците от крема с кърпичка.След това нанесете фон дьо тен върху цялото си лице. Изберете си нетечна консистенця, която по принцип е по-издръжлива.

Ако кожата ви е наистина много суха се спрете на течен, но задължително върху него трябва да поставите и пудра.

Не забравяйте очите и устните! Те също трябва да бъдат намазани с крем, а после и с малко фон дьо тен. Това ще направи червилото и сенките ви невероятно устойчиви.

След поставянето на основата поставете и пудра. Един слой пудра трябва да бъде поставен и на устните, след първото нанасяне на червилото, след което се нанася и втори слой от него.

Напръскайте грима си с термална вода, от 30 см разстояние. Това ще увеличи устойчивостта на грима ви. Съществува и лак, който осигурява по голяма издръжливост. Ефектът му наистина е впечатляващ.