Този блат е много лек и лесен, а рулото е с чудесен плодов вкус. Може да си позволите дори повече от 1 парче.
Необходими продукти за 10 порции:
3 броя яйца
85 г захар и 1 ч.л. допълнително
85 г пресято брашно
1 ч.л бакпулвер, ванилия
За пълнежа:
1 с.л нерафинирана захар
2 броя големи зрели плода маракуя
2 броя манго, обелени и нарязани на кубчета
250 г малини (размразени)
200 г кисело мляко
Начин на приготвяне:
1. Загрейте фурната до 200°С (180°С с обдухване). Намазнете тавичка 30х24 см и я застелете с незалепваща хартия за печене.
В голяма купа разбийте с миксер яйцата и захарта за около 5 мин до пухкава консистенция. Към нея добавете брашно, бакпулвер и ванилия. Разбийте, пресипете в тавичката и изравнете повърхността. Печете 12-15 мин до златисто.
Обърнете блата върху друг лист хартия за печене, поръсен с 1 ч.л. захар. Навийте блата на руло, като горният лист хартия трябва да остане вътре в него и оставете да изстине напълно. Така блатът може да се замрази за месец.
2. В киселото мляко добавете захарта, маракуята и по 1/3 от малините и мангото. Развийте блата, нанесете пълнежа и го завийте отново. Поднесете останалите плодове отстрани. Рулото може да се запази в хладилник до 2 часа преди сервиране. Източник: goodfood.bg