Изпържен сандвич със сирене, който е всичко друго, но не и обикновен...
Необходими продукти:
2 дебели филии бял хляб
около 85 грама сирене Камембер или Бри
супена лъжица сос от червени боровинки
няколко капки балсамов оцет
масло
Начин на приготвяне:
Намажете 2-те филии с масло. Сложете сирене от ненамазаната с масло страна на едната филия. Отгоре сложете една супена лъжица сос от червени боровинки. Поръсете с няколко капки балсамов оцет. Захлупете с втората филия хляб, като намазаната с масло страна да е отвън. Изпържете в нагорещен тефлонов тиган, като натискате филиите с шпатула (за 1-2 минути от всяка страна). Свалете от котлона, когато филийките станат златисто кафяви и сиренето започне да се топи. Срежете на две и сервирайте веднага.