Днес ви представяме една страхотна рецепта.
Чипсът е прекрасна добавка към бирата, която със сигурност ви се полага след изморителния работен ден.
Чипсът, който се продава в търговската мрежа, често съдържа вредни съставки, които увеличават трайността му, както и много мазнина защото се пържи.
Затова и нашият чипс е приготвен на фурна и сме убедени, че също ще ви хареса.
Приблизително време за готвене: 40 минути
Съставки за 4 порции:
800 грама картофи
3 супени лъжици зехтин
2 щипки лют червен пипер
¼ чаена лъжичка сладък червен пипер
сол и прясно смлян черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Нарежете картофите на резени 2-3 мм дебелина.
Сложете ги в купа, добавете 1 супена лъжица зехтин, червен пипер, лют червен и черен пипер. Посолете и разбъркайте.
Поставете в голяма тава два слоя фолио за печене. Намазнете горния слой и поставете върху него картофите.
Сложете тавата в предварително загрята фурна до 200 градуса. Печете 15 минути, след което обърнете чипсчетата и намалете фурната до 180 градуса. Печете още 15 минути докато картофите станат златистокавяфи и хрупкави.