Необходими продукти:
1 кг малки червени картофи, нарязани на четвъртинки
250 грама свеж зелен боб (нарязан на парчета дълги по 2-3см)
160 грама сърца от артишок
2 супени лъжици нарязани маслини "Каламата"
2 супени лъжици бял винен оцет
2 супени лъжици нарязан пресен магданоз
1 / 2 чаена лъжичка сол
1 / 4 чаена лъжичка пипер
Начин на приготвяне:
1. Поставете картофите в тенджера и ги покрийте с вода. Оставете да заври и варете 20 минути или докато картофите омекнат.
2. Добавете зеления фасул и дръжте на котлона още около 2 минути. Отстранете от огъня и отцедете добре.
3. Отцедете артишока, като си оставите около 2 супени лъжици от маринатата. Нарежете го и го добавете при картофите и фасула. Сложете и маслините.
4. Смесете маринатата от артишока с оцета, магданоза, солта и черния пипер.
5. Поръсете с дресинга салатата, покрийте я и оставете да се охлади.