Актриси като Дакота Фанинг, Даян Крюгер или Кийра Найтли са известни освен с талант и красота и със своите гладки като новородено бебе кожа.

Красотата на бледата кожа напоследък все повече бива оценявана и харесвана и все по-малко известни дами си падат по изкуственият златист загар.

През Викторианската епоха бялата, дори бледа, кожа била на мода, а това се постигало чрез носене на шапки с широки периферии и ръкавици, които да я пазят от слънцето.

Освен това шапките предпазвали и от образуването на бръчки – не по-малко важна характеристика на красивото лице.

Даян Крюгер

Бледа кожа, розови бузи и устни, блестящи очи и дълга, черна, стелеща се на вълни коса - така е изглеждал идеалът за жена в Италия през Ренесанса.

Дамите използвали яйчен белтък, за да избелят и придадат блестящ вид на кожата си.

Дакота Фанинг

Една от представителките на точно тази визия е красивата и елегантна актриса Ан Хатауей, която често бива сравнявана със Снежанка

Ан се появи на светско събитие преди броени дни с прекрасна рокля в цвят шампанско на Valentino. Но дали този цвят не се бие с бледата й кожа? Може да споделите Вашето мнение чрез коментар или като гласувате в нашата анкета по-долу.

Вижте роклята в телесен цвят от есенната Couture колекция на модна къща Valentino:

Тъмнокосата красавица бе съчетала нежната рокля с обувки също в цвят шампанско Christian Louboutin.

Тя, както винаги, отдаде предпочитание на класическия грим: червено червило и черна очна линия. Главното в грима на знаменитата актриса е акцентът върху устните.

Последните новини около нея са, че тя ще изпълни ролята на Фантин в кино адаптация на романа на Виктор Юго "Клетниците".

За главната роля на Жан Валжан създателите на римейка са избрали Хю Джакман, който ще си партнира, както с Ан, така и с Ръсел Кроу.