Продукти за около 35 броя:
200 гр бял шоколад
100 мл сметана
80 гр краве масло
135 гр кокосови стърготини
100 гр смлени печени лешници
50-60 гр кокосови стърготини за овалване
Начин на приготвяне:
Разтопете на водна баня натрошения на парчета шоколад, сметаната и кравето масло. Охладете сместа до стайна температура.
В блендер смелете фино обелените лешници.
На сух тиган запечете кокосовите стърготини за 2-3 минути.
Прибавете кокосовите стърготини и лешниците към шоколадовата смес.
Разбъркайте добре сместа, покрийте я с прозрачно фолио и охладете за 20-30 минути във фризера.
Оформете трюфелите с големината на орех.
Оваляйте ги в кокосови стърготини, поставете ги в хартиени чашки.
Съхранявайте трюфелите до поднасянето им в хладилника.