Студените месеци безспорно правят изборът на полезни храни по-труден. Поне в някои случаи. Наистина натурално отгледаните пресни плодове и зеленчуци намаляват, но това съвсем не означава, че не е възможно да се храним здравословно и пълноценно и през зимата.

Ето 4 популярни у нас през студените месеци, а също и полезни!, храни:

Киселото зеле

Само една порция от него ще ви осигури дневната норма от витамин С, пише dieti.info. Освен на аскорбинова киселина, зелето е богато и на витамини от група В (отговорни за работата на нервната система, здравия сън и доброто настроение), витамин РР (необходим за гъстата коса и чиста кожа) и витамин U (основен защитник на стомаха от язва и гастрит).

Картофите

Ако ръцете ви измръзват, наблягайте на тях - те съдържат много калий, който подобрява кръвообращението.

Чесънът

Той е богат на алицин, който помага на организма да се справи по-лесно с вирусите и вредните бактерии.

Киселото мляко

То способства за преработването на храната и за усвояването на витамините, подобрява имунитета и предпазва организма от инфекции.