Имате останало сварено пиле? Направете си вкусно ризото!
Необходими продукти:
масло
1 глава лук, ситно нарязан
2 скилидки чесън, ситно нарязани
350 грама ориз
1 голяма чаша бяло вино
1,5 л пилешки бульон (или зеленчуков)
голяма шепа грах, размразен
варено пиле без кожа, накъсано
50 грама пармезан, настърган
Начин на приготвяне:
1. Разтопете маслото в голям тиган, добавете лука и чесъна и запържете, докато омекнат. Разбъркайте вътре и ориза, докато хубаво се покрие с масло.
2. Добавете виното и бъркайте, докато се изпари. Добавяйте бульона черпак по черпак и когато оризът е почти готов добавете граха и пилето (в последните 5 минути). Свалете от котлона и поръсете с пармезан.