Имате останало сварено пиле? Направете си вкусно ризото!

Необходими продукти:

масло
1 глава лук, ситно нарязан
2 скилидки чесън, ситно нарязани
350 грама ориз
1 голяма чаша бяло вино
1,5 л пилешки бульон (или зеленчуков)
голяма шепа грах, размразен
варено
пиле без кожа, накъсано
50 грама пармезан, настърган

Начин на приготвяне:

1. Разтопете маслото в голям тиган, добавете лука и чесъна и запържете, докато омекнат. Разбъркайте вътре и ориза, докато хубаво се покрие с масло.
2. Добавете виното и бъркайте, докато се изпари. Добавяйте бульона черпак по черпак и когато оризът е почти готов добавете граха и пилето последните 5 минути). Свалете от котлона и поръсете с пармезан.