Идеята на тази рецепта e да докаже как с малко продукти, могат да се направят достатъчен брой вкусни сандвичи са предястие или мезе.
За 9 сандвича са ви необходими:
3 филии бял хляб за тост
1 супена лъжица масло, на стайна температура
1 супена лъжица крема сирене
1 ч.л. ситно нарязан сладък лук
½ малко узряло авокадо
1 ч.л. лимонов сок
½ ч.л. захар (по желание)
1 ч.л. нарязан копър
черен пипер
зелена салата
3-4 резена студено пушена сьомга (100 гр)
Начин на приготвяне:
В малка купа смесете крема сиренето с маслото, лука и черния пипер. В друга малка купичка пюрирайте авокадото с лимоновия сок, копъра и захарта. Подправете със сол и черен пипер на вкус.
Изрежете кората на хляба. Намажете на парченце хляб пюрето от авокадото и добавете лист зелена салата. Втората филия намажете със сместа получена от крема сиренето, след като я намажете я сложете върху тази с авокадото. Върху двете филии сложете третата. Завийте трите филии с фолио и ги оставете за 10-15 минути в хладилника.
След като изтече времето, извадете филиите от хладилника и ги разрежете на 3 части. Покрийте всяка от тях с резени сьомга и ги нарежете на още 3 части.
Поставете ги в чиния и украсете според вкуса ви.