В днешната ни супа главни действащи лица са морковите и сьомгата.
Вкусът им е допълнен от този на тиквичката и сме убедени, че много ще ви допадне.
Продукти за 4-6 порции:
500 г моркови
1 супена лъжица нарязан пресен джинджифил
1 малка тиквичка (около 250 грама)
1 литър бульон от пиле или риба
400 г сьомга
200 мл течна сметана
сол и черен пипер на вкус
Нарежете морковите и тиквичката на кубчета:
Рибата също трябва да бъде нарязана на дребно:
В тенджера на средна сила на котлона поставете 1 супена лъжица масло. Добавете морковите и джинджифила и ги запържете за около 5-7 минути, докато омекнат морковите. Добавете бульона, изчакайте го да кипне и варете за около 10 минути.
Разбийте сместа с помощта на пасатор:
Поставете я отново на огъня и добавете тиквичките. Варете още около 5 минути. Добавете и сметаната и изчакайте да кипне отново. Сложете и рибата и варете още 2-3 минути.
Супата ви е готова! По желание можете да добавите и малко допълнителна сметана в чиниите.