Автор
Ева Григорова

Netflix ще заснемат скандалното интервю на принцеса Даяна, въпреки призива на принц Уилям

Цял епизод от хитовия сериал “Короната” ще бъде посветен на скандалното интервю на журналиста Мартин Башир с принцеса Даяна, въпреки желанието на принц Уилям то никога повече да не бъде излъчвано.

Епизодът ще бъде част от петия сезон на популярната поредица и ще се фокусира изцяло върху интервюто от 1995 г., в което Даяна казва, че „в този брак бяхме трима“, визирайки Чарлз и Камила.

View post on Instagram
 

По-рано тази година принц Уилям осъди интервюто като го нарече нелегитимно и разпространяващо фалшив наратив. Двамата с Хари дори обвиниха разговора от 1995 г. в това, че е довел до редица събития резултирали в смъртта на тяхната майка две години по-късно.

View post on Instagram
 

Любопитното в случая, е че принц Хари и съпругата му Меган Маркъл сключиха многомилионен договор с Netflix, след като напуснаха Великобритания и въпреки това медийният гигант смята да продължи с плановете си и да направи интервюто централна точка в петия сезон на “Короната”.

За сценаристите бурният брак на принц Чарлз и лейди Ди е това, което е довело до интервюто, а последствията от това нейно решение определят финалните месеци на Даяна.

View post on Instagram
 

Според британската преса журналистът Мартин Башир е споделил с принцеса Даяна ужасяващи теории на конспирацията и дори ѝ е показал подправени документи, за да я накара да му даде противоречивото интервю, от което BBC са спечелили сериозна сума пари, продавайки правата за него по цял свят.