5 неща, от които трябва да се отървете тази есен, за да сте щастливи

Всички сме чували, че сезонът на промяната е пролетта - когато всичко разцъфва, слънцето отново грее по-силно, а дните стават все по-топли и светли. Но знаете ли, че есента също е отличен момент за ново начало? Тя е преходен сезон, което я прави много подходящо време за започването на нещо ново, на един по-щастлив живот.

Е, днес сме подготвили един кратък списък със 5 неща, от които трябва да се отървете, за да можете да посрещнете щастието и да започнете на чисто. И не - не от Нова година, не от първа пролет, а точно сега. Защото за щастието не се чака, ама никога! Ето и 5-те стъпки, които ще ви отведат право при него:

Изхвърлете всички стари подправки

И като цяло разчистете кухнята и хладилника от вещи и продукти, които не сте използвали отдавна. Може и да не знаете, но подправките също имат срок на годност и ако използвате остарели, за да подправите ястията си, може да навредите на здравето си, а и няма да постигнете онзи вкус, към който се стремите.

Изхвърлете спортните дрехи, които никога не използвате

Същото важи и за домашните дрехи. Не е необходимо да имате няколко екипа за спорт, запазете само този, с който се чувствате най-удобно. Разчистете и домашните си дрехи, знаем че имате такива, които не сте обличали отдавна. Те просто заемат място, което можете да посветите на нови тоалети.

Разчистете летните гримове

Ако през лятото използвате по-тъмен фон дьо тен, който да се слива с шоколадовия ви тен, то сега е моментът да го смените. За съжаление тенът има навика да си отива много по-бързо, отколкото се е появил и е необходимо да обновите гримовете си. Не ви съветваме да запазвате тъмния си фон дьо тен за следващото лято, тъй като старият макияж може да повлияе недобре на кожата ви.

Почистете гардероба си за офиса

Ако вече сте се завърнали за постоянно в офиса и работата от вкъщи започва да се превръща в спомен, то е време да преразгледате гардероба си. Разделете се с всички поли, ризи, рокли и панталони, които не сте носили отдавна. Или такива, които вече не са ви удобни. Много е важно да започнете на чисто със самочувствие, а новите дрехи за офиса определено ще ви помогнат в това отношение.

Банските, които всяка година се заричате, че няма да носите повече

Преди да приберете всички летни дрехи и банските, първо сортирайте кои да оставите за догодина и с кои е по-добре да се сбогувате. Самият акт на разчистване ще ви помогне да се почувствате свежи и готови за нови начинания.

Четете още: Тузаря нагушка Кари, а дали любовта им наистина е свършила?