Автор
Люблена Папазова

Боряна Братоева: Фризьор опропасти косата ми точно преди "Съни бийч"

Боряна Братоева е родена на 2 юни 1989 г. във Варна. Завършва Математическата гимназия и две години следва право, а след това завършва актьорско майсторство във ВИТИЗ. Става популярна със сериала „Седем часа разлика“, а от днес ще я гледаме и като Виктория в „Съни бийч“. Защо винаги се доверява на един и същи фризьор, къде предпочита да спортува и от кого получава съвети Братоева разкри пред Woman.bg точно преди началото на втория сезон сериала по bTV днес.

-Двата сезона на „Съни бийч“ ги делят само две години, но светът се промени драстично. Как вие преживяхте тази трансформация?
-Надявам се да съм станала по-мъдра и да съм се научила да взимам правилните решения. Мъдростта и добротата са качествата, които ще ни помогнат да се съвземем и да поправим нещата.
-Ще се промени ли и героинята ви Виктория Крумова в тези преломни времена?
-Ще се промени, но няма да избяга от основното си предимство - сама да се справя с живота. На нея й предстои драматичен избор - дали да бъде добра или лоша, защото тя беше наранена на любовния фронт. Зрителите ще разберат какъв избор е направила съвсем скоро, защото днес започва вторият сезон на „Съни бийч“. Мога само да издам, че за героинята ми ще претърпи и визуална промяна. Знаем, че когато жените и момичетата са влюбени, предприемат рeзки промени във външността си, за да се докажат като по-силни и различни.

View post on Instagram
 

-Кое качество бихте взели от нея? Споменахте, че харесвате, че тя се оправя сама в живота..
-Да, това е силна и чудесна черта от характера. Макар че аз се радвам на сериозна подкрепа от близките си хора, винаги съм се стремяла сама да се справям с нещата, които ми се изпречат на пътя, най-вече що се отнася до работата. Виктория обаче, за разлика от мен, е в много по-трудна ситуация, защото не намира опора в своите близки.
-По-лесно ли се играе лошата героиня?
-На мен със сигурност ми е по-приятно, защото досега винаги съм играла приятно момиченце от добро семейство, което живее под крилото на родителите си. Сега ми е по-интересно, защото се старая един лош персонаж да стане любим на зрителите. А това е много по-трудно. Изисква се не само стабилна игра, но и желание да покажеш, че този отрицателен персонаж има и добри черти, за които си заслужава да го следиш и разбираш. И да се надяваш, че той ще се промени и ще мине на страната на доброто. Надявам се Виктория да се хареса и да стане любима на зрителите.


-Казвали сте, че вие лично предпочитате да почивате на по-диви места, не в големи курорти като Слънчев бряг. Пандемията промени ли ви, искате ли сега вече да сте сред много хора?
-Въпреки отпадането на мерките, аз все още се пазя. Смятам, че трябва да бъдем максимално отговорни към хората около нас и към обществото. Все още нищо не е отминало. Предпочитам да почивам на уединени места. А почивките, които няма да забравя, са от детството ми, когато ходех на палатка в Шкорпиловци и на Кара дере с моите родители. От там тръгна и любовта ми към по-дивите места. Но не съм някакъв отшелник, затова ходя и на чудесните места във Варна - моя роден град. Държа много и на приятелите си, с които се забавлявам.
-Не са тайна близките ви отношения с Ваня Цветкова. Поддържате ли ги още въпреки разстоянието, планирате ли да й отидете на гости?
-Да, поддържаме прекрасни отношения, чуваме се много често, тя е голяма опора за мен. Винаги ми дава ценни съвети. В момента много се надявам да успее да се прибере у нас, защото аз няма как да й отида на гости заради натоварения си график. Репетирам усилено пиеса, написана от Яна Борисова и много се вълнувам. Текстът е изключителен. Партнирам си с Петър Антонов, който, освен колега, е и мой добър приятел. Режисьор е Димитър Коцев-Шошо, композитор е Милен Кукошаров, а младата сценографка Елис Вели е невероятен професионалист. Премиерата ще бъде на 25 и 29 май в Младежкия театър. Това не е просто любовна история, въпреки че в пиесата участват един мъж и една жена, а нещо много повече. Само толкова мога да издам, но работя с удоволствие. За мен е огромна привилегия, че съм поканена да участвам, дори не съм си мечтала за такава чест.
-Живяхте известно време в Лондон, но се връщахте у нас. Какво ви накара да направите този избор?
- Наистина делях времето си между Лондон и София. Една от причините да се прибера в България бяха кастингите на „Съни бийч“. Едновременно с това започнах да играя и в интересно представление в Пловдив, и тези ангажименти ме отказаха от живота в чужбина. Прецених, че ще е много по-добре за професионалната ми подготовка да бъда тук. Смятам, че един актьор се развива до края на живота си, а тези два проекта допринесоха много за моето развитие.
-Родена сте във Варна, играете в Пловдив и живеете в София. Къде се чувствате у дома?
-Много труден въпрос. Заварвате ме във Варна и сега тук ми е много хубаво. В последните години, когато се прибирам в родния си град, се чувствам прекрасно. Все още приемам Варна като свой дом, най-вече заради близките ми. Много държа на тях.

View post on Instagram
 

-Имате прекрасна коса. Издайте тайната - как я поддържате?
- Тя наистина бе прекрасна до един инцидент. Заради пандемията не исках да пътувам до Варна, където от години едни и същи хора се грижат за косата ми. Аз им се доверявам, защото са истински професионалисти. Когато започна подготовката за втория сезон на „Съни бийч“ се разбра, че моят персонаж Виктория ще претърпи сериозна визуална трансформация и спешно трябва да обновя русото в прическата си. Така попаднах на неправилния човек, който, надявам се без да иска, много хубаво я опропасти. В момента съживявам косата си. Много е важно и за кожата, и за косата, никога да не се забравя слънчезащитния крем и спрей, независимо от сезона. Както и много добре да проверяваме на кого се доверяваме за прическата си. Не съм супер суетна, но когато ми се налага да вляза в образ като този на Виктория - момиче с финансови възможности, се старая да бъда на ниво. Иначе не бих направила голяма драма заради опропастената прическа - косата ще израсте.
-Ще ви гледаме в сериала в летни рокли и бански. Как поддържате форма?
- Вкусната храна е важна за мен. Много обичам да меся, а когато имам време - готвя. Не спазвам строги диети, защото те нямат ефект. Спорът и здравословното хранене са по-важни. Обичам да правя йога и да карам колело в парка, а не да се затварям във фитнеса. Тренирала съм плуване и все още много обичам да плувам през лятото.