Автор
Антония Дамянова

Плашещо е: Семейство Симпсън предрекли изчезването на 'Титан' в Атлантическия океан

Подводният апарат, който потъна в мрачните бездни на океана в опит екипажът му да разгледа развалините на "Титаник", вместо това изчезна, привличайки вниманието на целия свят. След публикуването на новината и непрекъснатото наблюдение от всяка точка на планетата, много потребители в интернет създадоха мемове за случилото се, въпреки неуместността на шегите с тази трагедия.

Потребител на TikTok дори успя да намери аналог на инцидента с епизод от "Семейство Симпсън".

View post on Instagram
 


Във видео, което натрупа над 25 милиона гледания и 1,7 милиона харесвания, потребител с името Justconspiracies (@nooneknowswhy19_) споделя клип от анимационния сериал, който някои разтълкуваха като предсказание за потъването на подводницата в морските дълбини.

В клипа с продължителност от 1 минута и 50 секунди Хоумър - главният герой и главата на анимационната фамилия - се отправя на дълбоководна мисия за откриване на съкровища от потънал кораб с помощта на едноместен подводeн апарат. По време на пътуването обаче, ситуацията се влошава бързо, когато неговият водач, който е "отдавна изгубен баща", внезапно изчезва в тъмината. Хоумър опитва да го открие, следвайки светеща риба, но в крайна сметка се блъска в дълбоководна скала. Накрая, кислородът му изчезва напълно и той губи съзнание.

"Татко", проклина той, докато губи съзнание.

Много хора смятат, че сюжетът на епизода ужасно наподобява ситуацията с подводния апарат "Титан", който изчезна в морето в неделя. Баща и син сред пътниците са едни от петимата мъже. Според последна информация 19-годишният младеж не е искал да пътува в подводницата, но е отишъл по желание на баща си.

До момента всички пътници се смятат за мъртви, след като бяха открити отломки, подсказващи за "катастрофална имплозия" в района на изчезналата подводница.

Четете още: Лелята на 19-годишното момче, което загина в подводницата: Не искаше да се качва, искаше да зарадва баща си