Автор
Елена Ангелова

Ето кои 6 фундамента могат да направят връзката между мъжа и жената съвършена

1. Тя има нужда от грижи, той има нужда от доверие

Когато мъжът проявява интерес към чувствата на партньорката си и искрено се грижи за нейното благополучие, тя усеща, че е обичана, обгрижвана, че е специална, че е единствена за него - естествено тя започва да има по-голямо доверие в партньора си. Виждайки тези промени в своята приятелка, той самият започва да чувства, че на него наистина му вярват. Това означава, че тя вярва, че мъжът прави всичко по силите си, за да накара любимата си да се чувства възможно най-добре.

2. Тя има нужда от разбиране, той има нужда от приемане такъв, какъвто е


Когато един мъж без раздразнение, а напротив, със съчувствие и жив интерес слуша жената до себе си, тя чувства, че е чута и разбрана. Разбирането не включва отгатване на мисли и чувства: то се състои в извличане на информация от чутото и правилна оценка. Когато една жена срещне мъж с любов, без да се опитва да го превъзпитава той чувства, че е приет с всичките му плюсове и минуси.

Партньорката му изобщо не го смята за идеален, но ясно му дава да разбере: тя няма да го „подобрява“, защото вярва, че мъжът ще направи това сам. С такова отношение на него му е много по-лесно да изслушва любимата си и да разбира нейните стремежи - а тя се нуждае точно от това.

3. Тя има нужда от уважение, той има нужда от признателност

Когато в отношенията с една жена мъжът признае и постави нейните права, желания, нужди, мисли и чувства на първо място тя е сигурна, че е уважавана. Конкретни, осезаеми изрази на това уважение са цветята, помненето на рождения ѝ ден, на семейни дати и др. Те са много важни за нея. За жена, която изпитва уважението на мъжа си, е много по-лесно да му покаже благодарността, която той заслужава. Чувствайки благодарността на една жена, мъжът пък знае, че усилията му не са били напразни и ще ги удвои с нова сила.

4. Тя има нужда от преданост, той има нужда от възхищение

Когато мъжът дава приоритет на нуждите на жената (а не на собствените си интереси – работа, училище, развлечения и т.н.) и се гордее, че може да я подкрепя във всичко, той задоволява нуждата ѝ да бъде обичана.

Чувствайки, че заема най-важното място в живота му, една жена не само разцъфтява, но и лесно започва да изпитва възхищение към партньора си. Той усеща отношението на партньорката си, когато тя е щастливо възхитена, когато е открила някакво особено качество или талант в него. Това може да бъде чувството му за хумор, сила, решителност, устременост, честност, романтика, доброта, любов, разбиране.

5. Тя има нужда от признание, той има нужда от одобрение

Когато мъжът не пренебрегва чувствата и желанията на жената, не спори с тях, а приема и признава тяхната легитимност, жената се чувства обичана. Важно е да запомните, че той може да приеме гледната точка на партньора, като същевременно да си има своя собствена. Когато един мъж даде на жената да разбере, че признава нейните права, той получава от нея одобрението, от което спешно се нуждае.

Дълбоко в себе си всеки мъж иска да бъде герой за своята любима, рицар в блестящи доспехи. Знак, че е преминал изпитите за рицарската титла е одобрението ѝ което показва, че партньорът е добър за нея, че тя е доста доволна от него. (Не забравяйте, че да изразите одобрението си към мъж не винаги означава да се съгласите с него.) Одобрението е признание за неговите действия или заради надеждата, че партньорът ѝ е воден от добри намерения.

6. Тя се нуждае от укрепване на сигурността, той има нужда от насърчение

Когато един мъж многократно доказва на една жена, че я разбира, уважава, цени, предан ѝ е, грижи се за нея и т.н. жената се нуждае от потвърждение, че се справя добре. Това поведение на мъжа означава за партньора, че тя винаги е обичана. От мъжа зависи да укрепва увереността и самочувствието на жената отново и отново. От своя страна одобрителното поведение на приятелката му дава надежда и насърчение, тъй като изразява вяра в неговите способности и сила на характера.

Когато партньорката показва на мъжа доверие, признателност, възхищение и одобрение, приема го такъв, какъвто е, това го вдъхновява да стане още по-добър, доколкото е възможно, което от своя страна подтиква партньора да засилва доверието си в нейната любов отново и отново. А на нея точно това ѝ трябва. Ако нуждите на човека в сферата на любовта са задоволени, душата му се разкрива от най-добрите си страни.

Но ако една жена не знае от какво се нуждае той на първо място и излива върху него любов-грижа, а не любов-доверие тя, без да знае, може да допринесе за разпадането на връзката им.