Автор
Елена Ангелова

Защо мъжът може да изгуби напълно интереса си към вас и има ли път назад

Загубата на интерес от страна на мъжа е често срещан и доста сериозен проблем, който се отразява негативно на отношенията, ако причината за тази загуба не бъде отстранена навреме.

Ами ако попаднете в такава ситуация? Загубата на интерес от мъж е може би един от най-честите проблеми, заради които жените търсят помощ от психотерапевти. Това наистина е доста масово срещан и сериозен проблем, който може значително да влоши връзката ви, ако не разберете и не отстраните навреме причината за тази ситуация.

Къде пропада интересът на мъжа ми?


И така, каква е работата? Защо човекът започва да се отдалечава от вас с течение на времето и вече не проявява такъв интерес, както преди? Тогава, разбира се, започвате да се паникьосвате и да го „догонвате“, поради което той пък, разбира се, се отдалечава още повече от вас. И така двамата се въртите в кръг. Но всъщност това явление има една доста важна причина и тази причина се крие в промяната в поведението на жената спрямо мъжа.

Факт е, че повечето жени в процеса на връзката си с мъж започват да губят своята лекота и естественост в поведението и отношението си към него. Те или стават безразлични към себе си и към него, или, напротив, изпадат в другата крайност и стават твърде податливи и покорни. Както разбирате, пристрастието, в която и да е от тези две посоки, се отразява доста негативно както на отношението на вашия мъж към вас, така и на връзката ви като цяло.

Сега си спомнете как се държахте в началото с мъжа, когато току-що започнахте да се срещате. Спомнете си колко игрива, забавна, непринудена бяхте тогава и което е по-важно - държахте се малко дистанцирано от него и със сигурност не се опитвахте да му угодите по всякакъв начин. А той тогава се държеше обратното - всячески се опитваше да спечели такава ефектна и независима жена като вас.

Какво стана с теб сега?

Къде е тази лека и неуловима жена, която ти беше...? В края на краищата тогава не сте изисквали от вашия мъж постоянни доказателства за неговата любов и сериозни намерения. Върху него не е оказван натиск да взема окончателни решения. След това всичко се случи някак естествено и сякаш от само себе си. И най-важното е, че тогава човекът искаше постоянно да прави нещо за вас. В края на краищата, вашата лекота и самочувствие са подкупващи и очарователни. И затова мъжът поиска да те завладее и постигне.

Сега какво? Всичко изчезна някъде от поведението ти и беше заменено от постоянно напрежение, съмнение в себе си, което се изразява във вечни изисквания за признания в любов. Всичко това е наистина отблъскващо и предизвиква повече съжаление към вас, отколкото искрен интерес.

Ето защо трябва спешно да спасите ситуацията и да промените тактиката си на поведение, защото това ще се отрази първо положително на вас и едва след това съответно на вашия мъж. Като начало просто се опитайте малко да разхлабите „хватката“ си и спрете постоянно да натискате и да изисквате нещо от вашия мъж.

Просто се отпуснете...

Дръжте се по-спокойно, както в началото на връзката ви. Опитайте се да разберете от вашия мъж какво точно е харесал най-много у вас тогава. В края на краищата е напълно възможно това да е просто самата игривост и лекота, която сега ви липсва толкова много. Опитайте се да я върнете отново в поведението си, защото тогава и вие сте се харесвали повече от тази "трепереща" и нервна жена, която сте сега, нали? Но го направете естествено. А не престорено, сякаш много се забавлявате, но все пак всички разбират, че това далеч не е така. Няма нужда да се преструвате - просто трябва наистина да се почувствате отново щастливи и свободни.

Научете се отново да флиртувате с вашия мъж, бъдете привлекателни и емоционално независими от него. В крайна сметка жена, която е постоянно сериозна, напрегната и винаги изисква нещо и е недоволна от нещо, наистина не е много привлекателна и интересна. Затова просто добавете малко „пипер“ към връзката си, спомнете си чувството за хумор, дори сарказъм - жената с остър език е невероятно привлекателна и наистина възбужда и предизвиква истински интерес у мъжете.

И ще видите колко бързо интересът на вашия мъж към вас ще се възстанови и може би дори ще стане по-силен от преди.

Източник: b17