Автор
Теодор Муховски

Партньорът ми спи с други жени и изтъква биполярното си разстройство като причина

Приятелят ми, който страда от биполярно разстройство ми каза, че не може да не прави секс с други жени и обвини за това състоянието си. Но със сигурност това не може да бъде оправдание за всичко, което прави. Ето моята история. 

Заедно сме едва от пет месеца, а през това време той вече ми изневери с две други жени, за които знам със сигурност. 

Той е на 37 години, а аз - на 32. Един път видях, че на телефона му се появи интересно сексуално съобщение. Тогава реших да издиря жената, която му го прати.

Когато я намерих и се срещнах с нея, тя ми призна, че са правили секс в продължение на осем години. Бях абсолютно шокирана и още същия ден го притиснах до стената, за да му потърся обяснение. 

Макар с неохота да си призна, той каза, че ходи при нея само когато е депресиран и обвини за това своето биполярно разстройство. 

Продължава да настоява, че иска да бъде с мен. Смятах да му простя прегрешението, но един ден видях друго съобщение от друга жена в социалните мрежи. 

Изпратих ѝ съобщение, като се оказа, че тя се вижда с приятеля ми от три години. Дори имаше наглостта да ме попита: "Коя, по дяволите, си ти?". Вече не знам какво да мисля. 

Наистина бях влюбена в него, а сега той обърна света ми с главата надолу. Отдалечих се от приятелите и семейството си, за да бъда с него. 

В момента спим в отделни легла. Купих си собствен апартамент и се надявах той да се премести при мен. Беше ми малко жал за него. Не знам достатъчно за неговото състояние, за да го разбера. Трябва ли да прекратя тази връзка? Допитах се до психолог и ето какво ме посъветва той:

„Не звучи така, сякаш той приема връзката ви сериозно. От всичко, което ми разказахте, си правя извода, че е по-добре да го напуснете.

Този мъж просто не поема никаква отговорност за изневерите си. Все пак, ако сте убедена, че искате да опитате отново, като начало настоявайте той да прекъсне връзките си с други жени. 

Ако той не получава помощ за биполярното си разстройство, насърчете го да отиде на лекар. Дайте му срок, в който да се ангажира с вас. Ако отново се разколебае, ще трябва да приемете, че той не е подходящ за вас.

Закупуването на собствен апартамент ще ви даде известна сигурност и независимост, но моля, не му позволявайте да се премести, докато не докаже, че заслужава вашето доверие."