В края на лятото, но не и на топлото време, ви предлагаме този чудесен вариант две в едно - сладолед и сладкиш, който ще поглези сетивата ви с изискания си вкус.
Време за подготовка:
30 минути
Време за охлаждане: 6 часа
Порции: 8
Продукти за сладоледа:
1 опаковка крем сирене Philadelphia Original XL
400 г подсладено кондензирано мляко
400 г пълномаслена (36%) сметана
За основата: 80 г мини претцели
150 г бисквити
90 г разтопено масло
За гарниране:
340 г сладко смокини
150 г пресни смокини
Начин на приготвяне:
В голяма купа сложете крем сиренето и кондензираното мляко и разбийте с миксер.
В друга купа налейте сметаната и разбийте до сгъстяване.
Прибавете към първата смес и смесете с шпатула.
Изсипете в кутия и замразете, докато стегне.
Покрийте с хартия квадратна форма със страна 20 см.
В кухненски робот смелете претцелите и бисквитите. Налейте маслото и смесете.
Изсипете в подготвената форма, притиснете добре и приберете във фризера за 15 минути.
Върху охладената основа сложете около половината от сладоледа, заравнете и притиснете добре, и приберете във фризера за 30 минути.
От останалия сладолед отделете около 150 г и върнете във фризера.
Към останалото количество добавете сладкото и разбъркайте. Сложете върху охладения първи слой и отново приберете във фризера за 30 минути. Най-отгоре сложете отделения сладолед на равен слой, гарнирайте с нарязани на филийки смокини и приберете във фризера за 4 часа.
Извадете сладкиша от формата, махнете хартията и нарежете на парчета.