Автор
Астролог - Ивелина Пенчева

Новолуние в Дева утре: Мечтайте, планирайте, действайте

При Новолуние имаме Слънцето в съвпад с Луната, което е мощна смесица от двете най-силни небесни тела в астрологията. Раждането на новолунието ще ви остави много фокусирани и мотивирани да изпълните целите си и да отговорите на високите си очаквания. 

Новолунието представлява началото на нов цикъл. Цикълът на Луната обикновено продължава 28-29 дни. И в момента на новолунието, Луната е невидима, разтваря се в лъчите на Слънцето. 

Новолунието се случва в земния знак Дева сутринта рано на 15 септември в 04:40ч в 22-я градус. След третия ден на новолунието се появата малък тънък полумесец и след това Луната започва бавно да расте, расте до пълнолуние. Това, което декларираме по време на новолуние, също започва да расте. Обикновено започва да „пониква“ в живота ни, тоест новолунието е образно казано, времето за засяване на семена. Новолунието ни прави по-осъзнати и съзерцателни. 

На новолуние се появява нов импулс, планиране на действия, желания, намерения и мечти. Много потенциална енергия се натрупва в тялото и често може би сте забелязали, че изпитвате силно желание да накарате нещо да се случи, да започнете нещо. Трябва да се знае и помни, че по време на новолуние е много добре да мечтаете, да планирате, да записвате, но също така е добре да действате конкретно, да предприемете някои стъпки. 

Транзитът на Слънцето в съвпад с Луната при новолуние се фокусира върху най-личните области на живота. Ще обърнете повече внимание на дома, чувствата, емоциите и интимните отношения. Обръщайте внимание на детайлите. Направете инвентаризация на своя живот. Проверете кое работи и кое не. Символиката на този знак напомня, за човек, който отделя житото от плявата при ръчно земеделие. Използвайте енергията на този нов лунен месец, за да разберете какво трябва да промените в живота си. Обърнете специално внимание на ежедневните си задължения. 

Новолунието попада в земния знак Дева. Общите препоръки са следните: подредете нещата, внесете яснота не само в ежедневието, но и в главата, сложете в ред мислите и емоциите си, точно в тези области на живота, където попада знака в личния ви хороскоп. 

Денят на новолунието не е подходящ ден за операции, особено в коремната област. Трябва да консумирате само един вид храна, от растителен произход, която не остава дълго в храносмилателния тракт. Подходящ е оризът басмати, който е много лек и най-добре смилаем. 

С новолунието започва 1 лунен ден, който сега е много кратък. Започва в 04:40ч и продължава до 07:11ч. Ако изтървете това време за работа с желания, може да го направите и през деня (до 24 ч след новолуние). 

Тези, които са родени точно преди новолуние, е възможно да идват към края на голям цикъл от много въплъщения. По-стари души с разбиране за мястото си в по-голямата схема на нещата. 

Тези, които са родени точно след новолуние, ще бъдат нетърпеливи да оставят своя отпечатък в живота, но може да имат по-малко самоосъзнаване. Възможно е наскоро да са навлезли в нов голям цикъл от въплъщения. По-млади души със силно чувство за приключение и желание за живот. Ще искат да започват много нови неща, но ще правят грешки по пътя си.