Автор
Ива Петрова

Невероятно, но доказан факт: Хидратацията води до по-добър материал при мъжете

Това е една много полезна статия за силния пол. За онези негови представители, което се притесняват, че спермата им е прекалено гъста или пък че не еякулират достатъчно количество, както обикновено... 

Според Yoxly Health решение има и то се нарича хидратация. А обяснението и съветите са част от TikTok профила. Ако искате по-добро качество, пийте повече вода.

„Като цяло поддържането на добра хидратация и пиенето на много вода може да помогне за увеличаване на обема на еякулатната течност“, казва Yoxly Health.

"Семенната течност е съставена предимно от вода, плазма и слуз, съдържа само от 5 до 25 калории."

И тук идва въпросът - колко повече течности трябва да приемате? Не е добре да се прекалява, защото може да доведе до странични ефекти. 

„Общата препоръка е около два литра вода на ден. Тя се отнася за всички мъже, независимо от броя на сперматозоидите им в момента или статуса на безплодие. Имайте предвид обаче, че свръххидратацията може да доведе до намаляване на нивата на натрий и следователно да повлияе на производството на хормони, необходими за производството на сперма."

Трудно е да се каже защо еякулирате по-малко количество. Според специалистите факторите могат да бъдат различни: ниски хормонални нива, отслабени тазови мускули, ретроградна еякулация.