Автор
Пепа Попова - Пепита

Balmain ни показва всички начини, по които да носим цветя

Реториката на Оливие Рустейн в Париж беше цветиста като дрехите на Balmain, обсипани с венци от рози. Въпреки че част от тази колекция беше открадната на път от летище Шарл дьо Гол, той беше толкова кипящ и лиричен, колкото никога не е бил. Заобиколен от модели, носещи колекцията, току-що показана на модния подиум в Théâtre National de la Danse в сряда вечерта, Рустейн се обърна към събралото се множество, като каза, че шоуто е „за любовта, то е за Париж, то е за Франция, то е за света, то е за всички тук”. 

Това негово послание, че „любовта е всичко“ може да се разглежда като част от отпора му пред лицето на сполетялото го бедствие. 

А всеки, който е гледал шоуто в сряда, би преценил, че е както обикновено. Шер, Джоди Търнър-Смит и Ким Катрал седяха на първия ред, а колекцията беше както винаги бляскава и впечатляваща, варираща от мини рокли от винил до костюми с поли в стил 80-те, костюми с панталон на точки и дълги плисирани рокли. И ако изглеждаше както обикновено - лъскаво и полирано, това със сигурност е било резултат от упорит труд. 

View post on Instagram
 

Доставчиците и екипът на Balmain успяха да преработят 70% от откраднатите парчета навреме и да покрият всичко в цветя.

Розите бяха тема – представени върху всичко - от чифт шорти до корсет с бодливи клони, покриващи торса на модел. Метафората не беше пропусната от Рустейн. „Виждаме тези тръни, но се концентрираме върху розите, докато празнуваме любовта, радостта и красотата“, написа в Инстаграм дизайнерът.

View post on Instagram
 
View post on Instagram
 

А ето всички начини, по които Оливие Рустейн ни предага да носим цветя : 

 #1 Цветя вместо копчета

Свикнали сме с лъскавите копчета по саката и панталоните на Оливие Рустейн. В тази колекция дизайнерът очаквано запази блясъка им и промени само формата, като ги направи по-женствени и красиви като брошки.  

View post on Instagram
 

 #2 Чанти като букет цветя  

Новите чанти с подписа Balmain имат формата на конус, от който излизат цветя като сякаш току-що закупен истински букет. Това ли е най -романтичният аксесоар за пролет-лято 2024 г.? Тепърва предстои да разберем. 

 #3 Флорални фантазии 

Класически и вечни, флоралните принтове са задължителни за следващия топъл сезон. Оливие Рустейн намира начин да ги интерпретира като черно-бели или цветни щампи върху класически силуети, поли-балони, съблазнителни и елегантни дрехи.  

 #4 Обувки с цветя 

Розови венчелистчета и градински цветя  покълват върху класически сандали, обувки и чехли. И на нас, романтичните момичета, това ни харесва. 

#5 Флорални декорации върху дрехи 

С листата или със стъблата, флоралните декорации на Balmain, представени на подиума, са антитезата на минимализма, характеризиращ последния моден месец.  

View post on Instagram
 
View post on Instagram
 
View post on Instagram
 
View post on Instagram