Автор
Антония Михайлова

Картата Таро, под чието влияние ще е 2024-а: Какво предстои на човечеството според енергията на осмия Аркан

Всяка година нумеролози, астролози и таролози изчисляват основното число на годината, за да разберат под каква енергия ще бъде човечеството през следващите 12 месеца. 

Предстоящата 2024 г. ще бъде специална, защото ще бъде управлявана от числото 8. В азиатските страни това е едно от най-щастливите числа, които управляват финансите и изобилието, затова се смята, че номер на къща, кола или телефон с осмици може буквално да „направи богат“ своя собственик.

От гледна точка на Таро това число контролира Арканите на силата, което символично се отнася до зодиакалния знак Лъв. На класическата карта на колодата Rider-Waite виждаме изображение на елегантно момиче, което затваря (или отваря?) устата на лъв.

Основни значения на Аркана на силата

Когато картата Сила се появи в гледането на таро, това означава, че на ход е някаква страст, чувственост и способността да се обуздае личния нрав. Този Аркан е отговорен за талантите и владеенето на дарбите, както и за безстрашието и чувствените удоволствия. От една страна, картата казва, че Силата се крие в способността да обуздаеш вътрешния си звяр, а от друга страна говори за Силата да използваш всичките си ресурси и качества.

Карта Таро, Аркана на Силата
Карта Таро, Аркана на Силата

Изображението на картата е доста интересно. От едната страна момичето затваря устата на лъва, сякаш го покорява и укротява буйния му нрав. А от друга - отваря устата му, давайки му възможност да изрази вътрешната си животинска сила. Символиката на Лъва има двойно значение: мъжкото, слънчевото начало - принцът на огъня, щедростта, силата, но и свирепостта и агресивността. 

Тук има и майчински принцип – женствен и грижовен, но и обсебващ, поглъщащ. Лемнискат - символът на безкрайността, както и траекторията на годишното движение на слънцето по небето, витаят над главата на момичето. Тайната на този знак е, че началото и краят винаги са свързани. И всеки човек носи в себе си това, с което се опитва да се бори.

Черна луна в Дева от 3 октомври 2023 г. до 30 юни 2024 г. - прогноза за всички зодии
ЗОДИИ И АСТРОЛОГИЯ
Автор Теодор Муховски

Черна луна в Дева от 3 октомври 2023 г. до 30 юни 2024 г. - прогноза за всички зодии

Автор Теодор Муховски

Какво означава Аркана Сила за 2024 г.? 

Аркана Сила, на първо място, може да ни донесе желанието да се докажем. Много често тази карта се появява, когато е важно да се покаже воля, смелост, постоянство и способност за преодоляване на трудностите благодарение на гореспоменатите качества. 

През 2024 г. ще бъде важно да преминете теста за издръжливост. В живота на всеки човек ще се създаде ситуация, когато ще е необходимо да се прояви сила - физическа и морална.

Карти таро
Карти таро