Автор
Теодор Муховски

Без лишения и глад: Плодовата диета, която топи килограми светкавично и е идеален детокс

Според специалистите, плодовите диети са сред най-добрите и полезните, когато става въпрос за отслабване. Режимът се спазва лесно, а положителното е, че в тази диета няма глад и лишения. Или дори и да ги има, те са в пъти по-малко в сравнение с останалите диети. Ако спазвате този плодов режим, резултатите няма да закъснеят. 

Каква е продължителността на плодовата диета? 

Периодът на тази диета може да бъде различен. При някои хора тя е еднодневна, при други продължава 3 дни, а за останалите може да продължи цялата седмица или 10 дни. 

Нейната продължителност зависи от целите, които сте си поставили, дали искате да отслабнете, или просто да детоксикирате организма си. 

Диетолозите са на мнение, че е полезно да се прочистите с подобна диета, след като сте били на почивка и сте яли обилно по хотелите или след празници, където винаги се преяжда или се нарушава някой режим. Дори и един ден на плодове ще ви бъде от полза. Така организмът ви ще се прочисти от токсините, натрупани през тези дни и ще се почувствате много по-добре. 

Период на диетата 

Ако решите да започнете плодова диета, то препоръчителният ѝ период е 5 дни, защото по-дългите периоди (например 10-дневна диета) ще бъдат твърде тежки и изтощителни за организма ви. 

Меню на диетата

Плодовата диета включва ежедневно приемане на: 

- 1 – 1,5 кг пресни плодове; 
- кафе без захар; 
- 4 билкови чая с мед и лимон 

Примерен режим на хранене за 1 ден

Сутрин 8 ч. – плод; 
10 ч. - билков чай с мед; 
12 ч. - билков чай с мед и лимон; 
14 ч. – плод; 16 ч. - билков чай с лимон; 
18 ч. – плод; 20 ч. - билков чай 

Особености на плодовата диета 

Една от най-характерните особености на този вид диети е много голямото разнообразие от продукти, които може да се използват, но те задължително трябва да са плодове: киви, банани, ябълки, портокали, сливи, грозде, грейпфрут или такива, каквито предпочитате. 

Ефект от диетата 

Ефектът, който ще постигнете, зависи от продължителността на периода, за който сте решили да спазвате плодовата диета, както и началното ви тегло и физическа ви форма. 

Обикновено след преминаването на един-два цикъла с плодова диета се губят около 3 килограма от собственото тегло. Освен загубата на телесна маса, друг положителен ефект в спазването на плодовата диета е детоксикацията. Освен това диетата има и благотворно влияние върху кожата, която отново ще възвърне сияещия си вид.

Уникална тибетска диета пречиства кръвта
ЗДРАВЕ
Автор Весела Георгиева

Уникална тибетска диета пречиства кръвта

Автор Весела Георгиева