Автор
Ева Григорова

Меган Маркъл и принц Хари са готови да обстрелят кралското семейство с още тайни

Възможно ли е принц Хари и Меган Маркъл да са по-голяма заплаха за британската корона от принц Андрю? Херцогът на Йорк беше изгонен от кралското семейство, след като беше обвинен в сексуално посегателство над непълнолетна и в приятелство с осъдения сексуален престъпник Джефри Епстийн.

Въпреки че Хари напусна семейството си доброволно, кралският историк Андрю Лоуни смята, че животът на семейство Съсекс в Монтесито, Калифорния, може да повлияе на институцията.

“Хари е хлабаво оръдие, а Меган още повече“, каза Лоуни пред медиите. “И двамата имат още книги. Смятам, че стратегията е публиката да се съсредоточи върху него и да маргинализира нея, точно както се случи с Уолис и херцога на Уиндзор." - заяви той. Коментарът му бе пряка препратка към живота на разведената американка Уолис Симсън, която се жени за пра чичото на Хари, след като абдикира от британския престол.

В своята книга “Резервният” Хари коментира ситуацията с охраната на принц Андрю, която той не загуби, въпреки престъпленията, в които е обвинен. “Замесен в срамен скандал, обвинен в сексуално посегателство над млада жена и никой не е предполагал, че той ще загуби сигурността си. Каквито и да са оплакванията на хората срещу нас, сексуалните престъпления не бяха в списъка.” - пише Хари.

Приятел на Андрю призова крал Чарлз да обърне внимание на следващите стъпки на херцога и херцогинята на Съсекс.

“Ако бяхте на мястото на Чарлз, бихте ли предпочели проблем, който прилича на Хари и Меган, или проблем, който прилича на Андрю? Андрю понесе наказанието си, оттегли се от обществения живот и направи всичко, което беше поискано от него", обясни вътрешният човек. "Той знае, че е навредил на монархията."

“Разликата е, че Андрю дълбоко съжалява за това, докато Хари и Меган умишлено се стремяха да причинят колкото се може повече щети на Чарлз и Камила, за да продават книги и телевизионни предавания“, добави източникът. “Това е съвсем различен въпрос. Нелоялността е безспорно престъпление номер 1 в това семейство.“

Източник, близък до Негово Величество, твърди, че подходът му към Андрю ще бъде показателен за това как ще се отнесе той към Хари.

“Степента, до която кралят публично даде да се разбере, че Андрю все още е част от семейството, изненада някои хора“, разкри довереникът в интервю. “Но в крайна сметка той държи в сърцето си интересите на монархията и това означава обединено семейство, независимо от проблемите му. Надяваме се, че това съобщение достига до Хари и Меган."