Меган Маркъл разкри защо се страхува за децата си

Меган Маркъл сподели какви са опасенията относно бъдещето на нейните две деца Арчи, който е на 4 г. и двегодишната Лилибет Даяна.

Тя гостува заедно със съпруга си принц Хари на панел, организиран по повод Световния ден на психичното здраве. Маркъл разкри, че има сериозни опасения за следващото поколение, което расте в ерата на социалните мрежи. Въпреки че децата ѝ са все още твърде малки, за да бъдат онлайн, Меган отбеляза, че "социалните медии няма да изчезнат", но те могат да окажат сериозно влияние върху психичното здраве.

“Да бъда майка е най-важното нещо в целия ми живот – освен, разбира се, да бъда негова съпруга.“, сподели 42-годишната Маркъл, сочейки към Хари. “Но ще кажа, че се чувствам щастлива, че децата ни са на такава възраст, че все още са доста малки и това не е в нашето близко бъдеще, но също така се чувствам уплашена от това как социалните мрежи продължават да се променят.”

​​”Казват, че като си родител, дните са дълги, но годините са кратки, така че това ме тревожи“, продължи Меган, чиято фондация Archewell работи с родители, които са загубили деца поради проблеми с психичното здраве, свързани с използването на социални медии. Маркъл допълни, че работата с фондацията й “дава много надежда и енергия от напредъка, който постигнахме през последната година."

Тя добави: “Всеки е засегнат от онлайн света и социалните медии. Всички ние просто искаме да се чувстваме в безопасност. Убедена съм, че с повече чуваемост и осведоменост и видимост за това, което наистина се случва, можем да направим значителна промяна заедно.“

Хари, който съоснова фондация Archewell с Меган през 2020 г. допълни, че се чувства по същия начин. “Мисля, че за нас, за мен и жена ми с деца, които растат в дигиталната ера, приоритетът тук е отново да превърнем болката в цел “, каза той. “Бихме искали да осигурим възможно най-много подкрепа, както и светлина на прожекторите и платформа за тези родители да се съберат, да се излекуват, да скърбят и също колективно да се фокусират върху решения, така че никое друго семейство да не трябва да мине през това, през което те са минали."

Панелът беше само едно от събитията, в които Меган и Хари участваха, за да отбележат Световния ден на психичното здраве. Преди да излезе на сцената, двойката също посети The Marcy Lab School в Бруклин, за да се срещне с тийнейджъри, които се подготвят за кариера в технологиите.

Наскоро отново се заговори за политическите аспирации на Меган, който отихнаха покрай провала на нейната сделка с гиганта Spotify.

Въпреки че в миналото Меган е работила в дипломацията, както и за правата на жените, кралският експерт Марк Бордман смята, че предизборната кампания може да повлияе негативно на брака й с принц Хари и да подхрани продължаващите слухове за потенциална раздяла помежду им.

“Най-значителното напрежение вероятно ще бъде върху брака й с Хари“, каза Бордман пред медиите. “Постоянното медийно внимание и натовареното работно време биха били различни от всичко, което Меган е преживявала от известно време.“

“Реално погледнато, тя ще трябва да работи двойно повече, за да създаде доверие, което отнема време“, отбеляза той. „Това може да повлияе на отношенията й, особено ако политическите й възгледи са в конфликт със Сената или дори с тези на Хари” - допълни той.

През годините Меган демонстрира дискомфорт от негативното медийно внимание и нейната чувствителност може да затрудни професионалния преход. 

Някои анализатори обаче са на мнение, че като поляризираща фигура в поп култура Меган може да мотивира хората да я подкрепят. “Обичайте я или я мразете, херцогинята ще може да достигне до части от електората, за които други политици могат само да мечтаят.“ - коментира историкът д-р Теса Дънлоп. “И в наши дни Калифорния е предимно демократическа – идеалното място за херцогиня, която отдавна се е присъединила към лявоцентристите“, каза Дънлоп във връзка с моделите на гласуване в САЩ.