Автор
Веселина Петрова

Хари и Уилям се скарали безмилостно за брада

Принц Хари призна, че брат му „ревнува“ от необичайните черти на лицето му. В мемоарите си херцогът на Съсекс твърди, че Уилям веднъж му казал, че гъстата му брада е „неподходяща“ и споменал, че ще бъде добре да се обръсне. 

„Някои смятат, че брадата нарушава протокола и установените норми. Брадите бяха забранени в британската армия“. Принцът твърди, че се е наложило да поиска разрешение от покойната Елизабет II, за да запази брадата си. 

„Да“, казала кралицата, „можеш да запазиш брадата си“, пише Хари в автобиографията си. 

View post on Instagram
 

„Но тогава го обясних на брат ми и той... настръхна!“, разказва още принцът. И допълва, че след това е дал на брат си „бърз урок по история“ за предците, които са успели да запазят брадите си, например, Едуард VII и Джордж V. 

Херцогът на Съсекс твърди, че Уилям е „побеснял“, когато е научил, че Елизабет II е дала позволението си. Хари пише, че брат му е отговорил: „Поставяш баба в неудобно положение, Харолд! Тя нямаше друг избор, освен да каже „да“."

View post on Instagram
 

Уилям очевидно е наредил на Хари да обръсне брадата си, а той попитал: „Защо, за бога, това би имало значение?“ 

А отговорът на Уилям гласял: „Защото не ми беше позволено да запазя брадата си“. Хари обяснява, че някога "Уили имаше гъста брада и някой му каза, че трябва да я обръсне, ако иска да бъде добро момче.“