Автор
Антония Михайлова

Красива и величествена: Испанската принцеса Леонор се появи за първи път във военна униформа

Принцеса Леонор се появи за първи път във военна униформа на публично събитие. Това се случи по време на честването на националния празник на Испания, наричан в страната "Dia de la Hispanidad", на 12 октомври. 

17-годишната престолонаследничка на испанската корона изненадващо придружи родителите си – крал Фелипе VI и кралица Летисия, за да отправи заедно с тях официалния поздрав към сънародниците си. 

Най-малката дъщеря на кралската двойка – принцеса София, не присъстваше на събитието. Инфантата се премести в Уелс в края на август, за да започне обучението си в първия колеж на Обединения Свят UWC Atlantic. 

След военния парад този четвъртък кралят, кралицата и дъщеря им отпътуваха за кралския дворец в Мадрид за традиционния възпоменателен прием. Принцеса Леонор, която навършва 18 години на 31 октомври, се присъедини към високопоставените си родители в Тронната зала за първи път, допълва испанската медия HOLA!. Докато крал Фелипе сменяше униформата си за приема, Леонор остана в своята, но без баретата. 

Вчера Леонор за първи път присъства на военния парад от 2020 г. Принцесата на Астурия пропусна последните две чествания на Националния празник, защото беше в Уелс, за да учи. Леонор завърши UWC Atlantic през май. 

През август престолонаследничката постъпи във Военната академия в Сарагоса, където започна тригодишното си военно обучение, за да се подготви за отговорностите си като бъдещ главнокомандващ. 

Когато беше обявено предстоящото военно обучение на принцеса Леонор през март, испанският министър на отбраната Маргарита Роблес отбеляза, че принцеса Леонор е една от многото млади жени, които сега се записват във въоръжените сили. 

Красавицата под пагон ще остане в Сарагоса една година, а след това ще започне обучение и във военноморско училище. Обучението ѝ под пагон ще завърши във Военновъздушната академия.

Испанската престолонаследница – принцеса Леонор, влиза в казарма
ПО ЖЕНСКИ
Автор Антония Дамянова

Испанската престолонаследница – принцеса Леонор, влиза в казарма

Автор Антония Дамянова

Припомняме, че миналия уикенд крал Фелипе и кралица Летисия с гордост наблюдаваха как първородното им дете се врича във вярност на испанското знаме по време на церемонията по полагане на клетва под флага във Военната академия на Сарагоса. 

В реч по време на церемонията Негово Величество каза: „Изминаха 38 години и си мисля какво почувствах тогава и какво означава за мен да председателствам – заедно с кралицата и нашата дъщеря - принцесата на Астурия. Много е вълнуващо...“.