Автор
Пепа Попова - Пепита

Новата колекция на Balmain беше открадната в навечерието на Седмицата на модата в Париж

Дизайнерът Оливие Рустейн  каза, че камион, превозващ 50 дрехи на Balmain, е бил "откраднат". Креативният директор на Balmain съобщи, че обирджиите са се измъкнали с артикули от новата колекция пролет-лято 2024 г., която модната къща е трябвало да покаже на Седмицата на модата в Париж този месец. 

Изявлението Рустейн направи в Instagram вечерта на 17 септември, съобщавайки че група хора са откраднали камион и шофьора му по пътя от летището до парижката централа на Balmain. Той каза, че са откраднали последните артикули, които е очаквал за шоуто на дамско облекло на 27 септември - общо повече от 50 артикула.  

View post on Instagram
 

"Нашата доставка беше открадната", пише той. "Слава Богу, че шофьорът е жив. Толкова много хора работиха толкова усилено, за да създадем тази колекция. Опитваме се да пресъздадем отново всичко, но е толкова трудно и несправедливо. Моят екип и аз работихме толкова усилено. Въпреки това , ние няма да се откажем. Ще работим усилено ден и нощ."  

View post on Instagram
 

Рустейн не уточни от кое от двете основни международни летища в Париж е дошла доставката. Той написа, че е чакал дрехите в офиса си в събота сутринта, когато е получил „обаждане от нашия шофьор, че вещите са откраднати от група хора“.  

Представител на лейбъла потвърди, че шоуто на Balmain ще се състои по график на 27 септември, но отказа да коментира обира в очакване на разследване. Няколко негови високопоставени колеги реагираха на публикацията на Рустейн, включително творческият директор на Versace Донатела Версаче, която написа: „Изпращам ви цялата си любов. Знам, че вие ​​и вашата креативност можете да преминете през това!