Автор
Антония Михайлова

Смях в залата: Влак отведе евродепутати в Дисниленд вместо в Страсбург

Стотици евродепутати и служители на Европейския парламент се озоваха в изключително нелепа, но за сметка на това - забавна ситуация.

Вместо влакът, качил ги в Брюксел, да ги откара в Страсбург, той ги отвел в долината на река Марна, край Париж, където е разположен най-големият увеселителен парк - Дисниленд. Специалният влак се наема веднъж месечно, за да превози евродепутатите между парламентарните седалища в Брюксел и Страсбург. 

Изненадващата гледка изумила депутатите, които били в шок от зрелището, неочаквано изплувало насреща им. Вместо пред стъклената сграда на парламента, представителните лица попаднали в приказния свят на анимационни герои, скоростни влакчета и други атракциони, отбелязва Би Би Си. 

“Ние НЕ сме парламент на Мики Маус”, написа в социалните мрежи евродепутат, изразявайки реакцията си от преживяното.

В борбата с тормоза: Специални розови автобуси превозват жените в Пакистан
НОВИНИ
Автор Веселина Петрова

В борбата с тормоза: Специални розови автобуси превозват жените в Пакистан

Автор Веселина Петрова

Влакът останал там само 45 минути, което не било достатъчно евродепутатите да пробват атракциите в Дисниленд, допълват шеговито от медията.

Причина за забавния инцидент била грешка в сигнализацията на коловоза, която накарала влака да пропусне свързваща линия. Това обяви Френската железопътна компания SNCF малко след комичната ситуация. Именно по гореспоменатата линия влакът е трябвало да поеме към Страсбург, но се е отклонил в посока Дисниленд.