Автор
Ива Петрова

Д-р Снежана Атанасова и д-р Весела Стоичкова обсъждат пресечените точки между ортодонтията и естетичната дерматология

Дерматологът д-р Снежана Атанасова и ортодонтът д-р Весела Стоичкова ще обсъдят в съвместен лайф в социалната платформа Инстаграм къде са пресечените точки между ортодонтията и естетичната дерматология. 

Защо е важно след ортодонтско лечение да посетите естетичен дерматолог и как ортодонтското лечение може да подобри симетрията и пропорциите на лицето, както и да повлияе върху цялостната естетика на лицето – са някои от темите на лайфа. 

На 9 ноември (четвъртък) от 19:00ч. дерматологът и ортодонтът ще коментират и дават съвети по темата: „Как ортодонтията и естетичната дерматология могат да се допълват“. Акценти в дискусията на живо ще бъдат още: 
Птоза на меките тъкани вследствие на нехармонична подредба на зъбите. 
Консервативното изваждане на зъби като причина и следствия за ускоряване на свличането на тъканите. 
Как отсъствието на зъбите променя външността и как това може да се повлияе от намеса на ортодонт и естетичен дерматолог. 
Миодинамично равновесие в лицево-челюстната област - какво е и как е свързано с хармоничния лицев овал. 
Двойната брадичка има ли връзка с ортодонтските проблеми? 
Може ли ортодонтското лечение да подобри пълнотата на устните и да спомогне за един по-дълготраен резултат от дерматологичната намеса? 

Д-р Атанасова и д-р Стоичкова ще отговорят на всички въпроси по време на лайф дискусията. 

Д-р Снежана Атанасова е дерматолог с повече от 15 години практика в България. Притежава две висши медицински образования - завършва медицина в Русия, а след това се дипломира и в Еберхард – Карл Университет Тюбинген, Германия. Специализира дерматовенерология в Русия и България. Редовно участва като лектор в международни конгреси и конференции в страната и чужбина, като често провежда и обучения за колеги в сферата на естетичната дерматология. Д-р Атанасова е председател на Асоциация на естетичните дерматолози в България (БАЕД) от основаването на организацията през 2017 година. 

Д-р Весела Стоичкова е ортодонт с 20-годишна клинична практика, преподавател и иноватор. През 2003г. завършва с отличие Медицинския университет в София и печели конкурс за специализация в Московския държавен медико-стоматологичен университет, където през 2008г. придобива научна степен Доктор по медицина. Д-р Стоичкова е завеждащ отделение по ортодонтия във VIP-клиниката „Холивуд стоматология“ в Москва от 2008 до 2019г. Ортодонт на едни от най-популярните имена в шоу бизнеса в Русия. Асистент е в Катедрата по ортодонтия във Факултета по дентална медицина в София. Експерт постуролог с диплома от Educam, Рим, Италия. Лектор на международни конгреси в страната и чужбина. Лекар, на когото българите вярват според едноименната класация на читателите на 24 часа в три последователни години.

На 9 ноември, четвъртък, точно в 19.00 часа – всеки с интерес към темата, може да я проследи на живо и да се включи с въпроси в Инстаграм.