Автор
Теодор Муховски

Ведическа нумерология: разберете защо сте се появили на този свят и кого ще обичате според датата си на раждане

Древната наука ще ви каже каква е вашата мисия на Земята и с кого трябва да свържете съдбата си. 

Вече знаем много за нумерологията, магията на числата. Тя разкрива тайните на съдбата ни чрез датата и часа на раждане, тайната на името ни чрез цифровите кодове на буквите. Чували сме и за източната или ведическата астрология. 

От училищния курс си спомняме и за кастовата система в индийското общество. В тази система първоначално е имало 4 класи, или варни: брахмани (свещеници) - най-почитаната варна, шудри (слуги) - най-неуважаваната. Имало и недосегаеми, които не принадлежали към нито една от варните. По-късно варните били разделени на хиляди касти - строго фиксирани професионални и географски групи. 

За съжаление, в хилядолетната борба за власт на едни класи над други, главното било изгубено. В крайна сметка древното ведическо знание говорело за предназначението на човека, помагало му да разкрие своите таланти, да избере партньор в живота и да бъде щастлив. Сега ще ви запознаем именно към тази страна на ведическата нумерология и учението за варните. 

Изчисляване по дата на раждане 

Например: 29.05.1991 
1. Съберете цифрите от датата на раждане. В примера тя е: 2+9=11, 1+1=2. Това число ще покаже първите 40% от нашия вътрешен свят. 
2. Сега съберете цифрите в месеца на раждане. В примера: 0+5=5. Втората цифра ще отразява 10 % от нашата същност. 
3. След това свеждаме цифрите в годината на раждане до една единствена цифра. Пример: 1+9+9+1=2 Годината на раждане ще покаже още 10% от бъдещата характеристика. 
4. Накрая съберете трите цифри до единица. В примера: 2+5+2=9. Общото число ще ни даде липсващите 40% от образа на вътрешния Аз. 
 

Нумерологичните стойности на душата ни отразяват принадлежността към варните и техния дял в нашия образ: 

Брахман (свещеник, учен): 3, 6 
Кшатрия (воин): 1, 9 
Вайшия (търговец, занаятчия, търговец): 2, 5 
Шудра (слуга): 4, 7, 8 
В нашия пример човекът се оказва: 40% вайшия, 10% вайшия, 10% шудра, 40% кшатрия. 

Ако едно и също число ви преследва навсякъде - какво означава това
ЗОДИИ И АСТРОЛОГИЯ
Автор Антония Дамянова

Ако едно и също число ви преследва навсякъде - какво означава това

Автор Антония Дамянова

Коя е вашата сродна душа? 

Преди да преминем към разшифроване на житейските задачи, таланти и задължения на всяка варна, нека изчислим още една важна цифра. Хората във ведическите времена не само живеели според предназначението си, но и избирали партньорите си според варните. Това им помагало да се обединят в развитието и да изпълнят основната си мисия в живота - да бъдат щастливи в съюза и в социалната реализация. 

Така мъжът можел да се ожени за жена от всяка варна - равна на себе си или по-ниска. В това нямало нищо лошо. Жената бързо навлиза в развитието на себе си и енергийно е способна да разцъфти в съюз със силен мъж, да му донесе късмет и успех. Но за да бъде щастлива, жената трябвало да избере за свой съпруг мъж от равна или по-висока варна. 

Ако жена кшатрия избере мъж вайша, тя може да го унищожи с неудържимата си енергия, той просто не може да съществува на нейните вибрации. В същото време подобно "служене" на мъж с по-ниско енергийно ниво или жизнени задачи унищожавало самата жена. Нейната сила и мисия не намирали отдушник и я правели нещастна в брака. 

За да изчислите варната на връзката, ще ви помогне да съберете числата на деня и месеца. 

В нашия пример то е 2+5=7 (шудра). 

Виждате ли колко интересно е това? В житейската цел на човека тази варна не присъства. В обществото и в деловия живот той ще се изразява като вайшия и кшатрия. Но във взаимоотношенията си с близките си той трябва да се съобразява с вибрациите на другата варна, за да бъде щастлив в семейния живот. 

Ние не живеем в златните ведически времена, нашият свят е гъвкав, променлив и непостоянен. Така че в момента във всеки от нас са смесени огромно количество енергии от всяка варна. Учим се да не следваме твърдо една съдба, а да търсим компромиси, да "нагласяме характерите си", да се учим един друг чрез проби и грешки, срещи и раздели, кавги и щастливи помирения. 

Резултати Брахман (свещеник) 

Целта на брахманите била да изучават свещените текстове и да носят на хората светлината на истината, знанието и божествената мъдрост. Брахманите обичат това занимание да изучават себе си и да учат другите - те се потапят във философията и религията с удоволствие и успех. 

Те умеят да привличат вниманието на масите и да ги заразяват с идеи. Те са "умът, честта и съвестта" на обществото, отлични лидери, но не тези, които се бият със сабя, а тези, които умеят да насочват и да показват пътя. Цветът на брахманите е бял. Според учението те са създадени от устата на Бога. 

Кшатрии (воини и владетели) 

Кшатриите са безстрашни, решителни и властни хора. Те умеят да гледат напред без излишно философстване, виждат перспективите на всяко дело и водят хората, вдъхновявайки ги за подвизи. Те са отлични мениджъри (макар че понякога могат да си играят на власт), умеят да бъдат и на втората роля, на "сивия кардинал". 

Те са също така защитници и воини. В тях има огромно количество енергия. Трябва, първо, да намерят приложение за нея, за да не унищожават околните, и второ, да се научат да делегират отговорности, да разхлабят контрола, без да се опитват да изтеглят всичко върху себе си. Кшатриите са създадени от ръцете на Бога (така че властта, задълженията, редът и честта са в техните ръце). Техният цвят е червен. 

Вайшии (занаятчии и земеделци) 

Вайшите хранят всички хора с труда си и със "златните си ръце". Те прекарват живота си в обработване на ниви, търговия, работа в работилници и печелене на чест и уважение. Работата кипи в ръцете им, а парите текат към трудолюбивите вайшии - затова сред тях има достатъчно богати хора. 

Търговията и бизнесът, банковото дело, както и общуването с другите, комуникацията - това са все модерни области, в които вайшите ще бъдат супер успешни. Вайшиите са създадени от бедрата на Бога и техният цвят е жълт. 

Шудри (слуги и артисти) 

Най-мистичната варна, която на определено ниво на човешко развитие е способна да проявява свойствата на всяка от четирите варни. Те са способни да бъдат близки до представител на всяка друга варна, никой не може да се справи без тяхната помощ и услуги. Те са създадени от нозете на Бога, оцветени от труда, затова цветът им е черен. 

Шудрите се занимават с ръчен труд, занаяти и изкуства и занаяти. Шудрите имат най-голям брой възможности, които се откриват пред тях на този свят, и са способни да се развиват във всяка желана посока. С нужното постоянство те могат да успеят във всеки бизнес и на всяка позиция.

Съберете цифрите на телефонния си номер и вижте какви хора сте
ЗОДИИ И АСТРОЛОГИЯ
Автор Теодор Муховски

Съберете цифрите на телефонния си номер и вижте какви хора сте

Автор Теодор Муховски