Автор
Астролог - Ивелина Пенчева

Лъвове, през декември ще започнете нов етап от живота си

Скъпи Лъвове, през декември вашият V дом на любовта, романтиката, флиртовете, романтичните приключения, творчеството, децата, се активира от Марс и Слънцето, а на 23 декември ретроградният Меркурий, също се завръща там. Прилив на сила и вдъхновение ще отвори вратата към интересен и светъл свят. Ще се активира емоционалният ви живот. Бъдете дискретни в любовната сфера. Сега се чувствате готови да започнете нов етап от живота си. Насоката ви ще бъде ясна: вземайте онези решения, които ще ви позволят да водите живота, който смятате, че заслужавате. 

Месец декември е благоприятен период за професионално и бизнес планиране, но в който е за предпочитане да отложите нови инициативи и проекти. Някои Лъвове са склонни да виждат „чашата наполовина празна“. Ако сте сред тях, ви се препоръчва да не бързате да правите заключения. От 13 декември до 2 януари Меркурий се движи ретроградно. Това означава, че трябва да бъдете по-внимателни, да не бързате и да не спорите с колегите. 

Финансовата ситуация в началото на месеца ще бъде нестабилна. От една страна имате стабилен поток от пари, а от друга страна имате и неудържимо желание за купуване на скъпи неща. Вашите финанси изискват консервативно отношение, покупките и новите разходи трябва да се отложат за по-късно. В средата на месеца ще настъпят промени в работата при повечето от вас. 

През месеца сте в добра физическа форма и не се очертават особени проблеми, но може да усетите психическата умора, натрупана напоследък. Освен това може да се почувствате стресирани, защото сте изправени пред ситуации, които поставят на изпитание търпението ви. 

Възползвайте се от този период, за да подобрите отношенията със семейството си и да прекарвате повече време с близките си. Най-накрая имате възможност да се помирите и да затворите темите за обсъждане, които се връщат и развалят хармонията ви.