Автор
Антония Михайлова

Историята на Стефка и Ангел: Спрях да се лекувам, за да можем да имаме дете

Снимка: Личен архив

Това е вдъхновяващата и красива история на едно младо семейство, готово на всичко, за да се сдобие с най-безценния дар на света – дете. За да сбъдне голямата си мечта и да се сдобие с наследник, Стефка Каленицова е принудена да спре лечението си. Днес тя и любимият ѝ Ангел са по-щастливи от всякога, защото са в очакване на най-вълшебния миг от живота им – посрещането на бял свят на бленуваната рожба. Ето тяхната историята, която доказва, че няма трудности и препятствия, които да спънат човек по пътя към голямата му мечта. 

"От 3-годишна се боря с ревматоиден артрит. Бях на лечение години наред, което е строго противопоказно с това да си имаш дете, когато поискаш, тъй като самите лекарства биха отхвърлили плода или лекарите биха го махнали заради възможните рискове за детето", откровено започва разказа си героинята на днешната ни история – 25-годишната Стефка. Когато обаче открива човека, с когото осъзнава, че иска да прекара живота си, тя и партньорът ѝ Ангел много бързо вземат решение да създадат дете. 

Бебе
Бебе

"Спрях да се лекувам, за да можем да сбъднем нашата съкровена мечта. За да си имаме детенце, процедурата беше малко по-сложна. Мъжът ми беше неотлъчно до мен, когато ставаше дума за изследвания или приемане в болница", продължава историята си младата жена. 

След 3 месеца изчистване на организма от вредните емисии в кръвта, мечтата им за дете се сбъдва. Бяхме толкова радостни и благодарни на Господ, че ни подарява малкото чудо", споделя щастливата Стефка. И допълва, че с нетърпение очакват да се срещнат с юначето. 

Стефка вярва, че детето ѝ ще израсне с музика, тъй като тя обожава пеенето и дълги години е посещавала уроци по пеене, и освен това е пеела и в музикален църковен хор. Разказва също, че мъжът ѝ Ангел от своя страна е израснал, свирейки на гайда. "Единственото, за което ще се борим с моя мъж, е детето ни да бъде добър и възпитан човек", казва бъдещата майка. 

Според Стефка да създадеш семейство в България, се оказва все по-голямо предизвикателство от финансова стабилност. "Работодателите трябва да се радват, че се създава нов живот, а със създадения нов живот се създава и изцяло ново семейство", добавя бъдещата майка. 

Тъжната истина: Финансовата несигурност забавя решението на младите хора у нас да имат дете
МАМА И ДЕТЕ
Автор Антония Михайлова

Тъжната истина: Финансовата несигурност забавя решението на младите хора у нас да имат дете

Автор Антония Михайлова

Допълва още, че помощите, които получава една майка от държавата, трябва да бъдат съобразени с разходите, необходими за отглеждането на едно бебе. "Българските управници трябва да бъдат горди, че се раждат българчета в нашата красива страна, защото България има много какво да ни даде и да ни научи", завършва историята си Стефка.

Ако сте заченали своето бебе през 2023 г., запишете се на www.napravigo.bg, като изпратите своята лична история заедно със семейна снимка. И тази година 20 от регистриралите се семейства ще получат "Бебешки ДНК пакет" с всичко необходимо за първата година от живота на техните бъдещи деца. Регистрирайте се до 31 януари 2024 г.

Семейство
Семейство