Автор
Ева Григорова

Допада ли ви: Противоречивата тиара на кралица Летисия?

Испанската кралица Летисия безспорно е една от най-стилните кралски особи на планетата. Съпругата на крал Фелипе VI е муза на хиляди жени по света.

В историята рядко се е случвало тя да подбере тоалет, който да събере противоречиви мнения, но ето, че и дойде и такъв момент. Този път феновете на кралицата бяха разединени по повод тиарата, която тя носеше за официалното си пътуване до Дания.

Летисия носеше тъмносиня бродирана рокля с втален корсаж и обемна пола от тюл от испанския дизайнер Фелипе Варела - един от любимите ѝ майстори на мода. Кралицата носеше същата рокля през 2015 г. и 2017 г., доказвайки вечността на нейния елегантен стил.

Тя съчета звездната рокля със сапфирените многослойни обеци на кралица София и изцяло диамантената тиара Fleur de Lis.

Под публикация в Instagram, относно външния вид на Летисия от кралския моден акаунт Royal Fashion Police, някои смятат, че тиарата ѝ е твърде голяма и идва в повече, когато се съчетае с нейните обемни обеци с диаманти и сапфир.

Много фенове бяха напълно запленени от нейния ослепителен външен вид. Един от тях коментира: “Летисия изглежда абсолютно прекрасно – това е момент на приказна принцеса, подходящ за кралица. Харесвам нейната коса, рокля и бижута.

Откъде произлиза всъщност тиарата Fleur de Lis?

Когато испанската кралица Ена се омъжва за крал Алфонсо XIII през 1906 г., тиарата Fleur-de-Lys е нейният подарък от новия й съпруг. Създаден е от кралския бижутер Ансорена в Мадрид, а Ена я носила в деня на сватбата си.

Допада ли ви визията на кралица Летисия?