Автор
Евелин Попадийна

Бюти съвети, които не работят

Всяка съвременна жена се стреми да изглежда добре и да осигури най-добрата грижа за кожата си. Всички искаме най-доброто за себе си и нека си признаем, не спираме да търсим трикове, с които да си улесним живота. Има неща обаче, които не са полезни, нито за организма, нито за кожата ни – удължаване на живота на козметиката, използване на стари кремове и т.н. Точно затова днес ви представяме няколко бюти съвети, които не работят и могат да ви навредят:

Използвай спиралата си като течна очна линия
Доста разпространен „трик“, който се изразява в това да потопиш тънка четка в спиралата, с която ще изрисуваш очната си линия. Ако все още не си го пробвала – недей, нищо няма да се получи! Спиралата има съвсем различна формула и много по-плътна консистенция. Така че няма как да постигнеш перфектната очна линия със спирала.

Ако спиралата ти е изсъхнала – разреди я с малко мицеларна вода
Да, когато разредиш спиралата за известно време ще се разводни, но така нарушаваш формулата ѝ, а и след няколко часа отново ще стегне и то безвъзвратно. Да не говорим, че колкото повече я разреждаш, толкова по-зле ще изглеждат миглите ти, за капак на всичко е и опасно. Защо просто не си купиш нова?

Сложи паста за зъби върху пъпката
Нека бъдем реалисти, пастата няма да помогне, пъпката няма да изчезне. Това, което ще се случи е да изсъхне малко, но е много вероятно да изсушиш кожата си в цялата област около нея и да получиш раздразнение.

Използвай течни и кремообразни сенки като червило
В социалните мрежи любителките на универсалната козметика съветват да използваш един продукт за няколко неща, а най-често срещания съвет е прилагането на кремообразни сенки върху устните. Сенките обаче няма да полепнат добре, както истинско червило, което е най-хубавото нещо, което може да се случи. В най-лошия случай няма да засъхнат и ще изсушат устните. Не го правете, не си струва!

Напудри лицето си, за да фиксираш грима за по-дълго
Това не работи! Колкото и да пудриш върху вече завършен грим, няма да постигнеш нищо. Единствените продукти, които могат да удължат живота на грима са специалните спрейове и фиксатори.

Пакетчета зелен чай помагат за торбичките под очите
Този съвет не е вреден, напротив – зеленият чай наистина съдържа антиоксиданти в себе си, които са много полезни, но не очаквай, че торбичките ще се изпарят от само себе си.

Не вярвай на всичко, което видиш в мрежата, често тези така наречени „трикове“, са вредни и можеш да си навредиш повече, отколкото да си помогнеш!

Трикове за супер секси тяло
ПО ЖЕНСКИ
Автор Евелин Попадийна

Трикове за супер секси тяло

Автор Евелин Попадийна