Автор
Антония Михайлова

Защо понякога усещаме погледа на някого друг върху себе си

Много от нас понякога внезапно започват да се чувстват неспокойни от това, че някой друг ги наблюдава. Дори самите ние да не виждаме наблюдателя, усещането ни ясно подсказва, че някой ни гледа. Парапсихологът Рупърт Шелдрейк е сигурен, че това се дължи на човешкото електромагнитно поле.

Изследователят отдавна изучава явленията на парапсихологията. Рупърт е автор на теорията за общо информационно поле, в което са разположени всички знания и мисли на човечеството. Основното според учения е да се намери достъп до тези данни.

Шелдрейк забеляза интересна връзка по време на своето изследване. Според него, колкото повече хора са усвоили определена информация за едно поколение, толкова по-лесно същата тази информация ще бъде възприета от по-младите. Човечеството все още не се е научило да използва всички възможности на биополето, но хората се развиват, така че Рупърт прогнозира, че много скоро това ще бъде възможно. 

Експертът обяснява и усещането ни за погледа на някого друг върху нас самите със същия феномен. В даден момент ние не просто чувстваме, че някой ни гледа, но и ни става неприятно. Парапсихологът обяснява негативното усещане у нас с това, че външни хора се намесват в личното ни електромагнитно поле.

5-те зодии с най-силно развита емоционална интелигентност
НОВИНИ
Автор Флора Иванова

5-те зодии с най-силно развита емоционална интелигентност

View post on Instagram
 

Според учения не всички хора реагират по един и същ начин на даден поглед, като едни могат да почувстват доста силно погледа върху себе си, а други - по-слабо. Рупърт твърди още, че усещането е сигнал за притежаване на силна енергия и способност да контролираме енергийното си поле. Това често може да е несъзнателно, но ако някой успява да долови нечий вперен поглед върху себе си, без да го вижда, това е сигурен знак, че е с висока степен на чувствителност.

Всъщност всеки може да развие това усещане с течение на времето, смята той, както и да долавя настроенията на хората около себе си, стига да има сензорите и интуицията за това. „Ние не осъзнаваме активно това – възприятието се случва на подсъзнателно или несъзнателно ниво, но нашето биополе го улавя“, отбелязва Рупърт.