Автор
Теодор Муховски

Опасни ли са картите Таро?

Да погледнете в бъдещето, да видите вариантите за развитие на събитията, да научите за чувствата на партньора си... Всичко това звучи много примамливо, но дали няма да съжалявате по-късно, след като сте отворили вратата към неизвестното? 

Разказваме ви какви са опасностите, които крият картите Таро, и как не трябва да "гадаете съдбата". 

Картите Таро имат дълга и интересна история. Изображенията върху тях препращат към ученията на тайните магически школи на Египет. Според една от версиите самото име на колодата идва от египетските "тар" - "път" и "ро" или "рос" - "кралски". 

Да знаеш как да боравиш с Таро наистина е трудно, защото с помощта на картите можеш да избегнеш много грешки и да се научиш да избираш правилните пътища в живота. Но непосветените хора могат да объркат нещата, като получат достъп до магическата колода. 

Какво казват таротолозите 

Самите карти са просто картини, които не могат да навредят на никого. 

Тези, които се занимават професионално с четене, твърдят, че Таро е безопасно, ако е в ръцете на експерти. В други случаи гадаенето може да доведе до негативни последици. 

Липса на знания 

Ако човек не е достатъчно наясно какво представляват картите Таро, не знае как да тълкува правилно арканите, в кои случаи е възможно да се отгатне и кога е по-добре да се отложи работата с картите, той става като маймуна с граната: в ръцете му е най-мощният полезен инструмент, с който може да унищожи нечий живот, не поради злонамереност, а поради недостатъчно сериозен и задълбочен подход към работата. Човекът, на когото е направено предаването, може да тръгне по грешен път, да разруши отношенията си, кариерата си и да влоши съдбата си. 

Зависимост от картите 

След като няколко пъти са получавали подсказки от картите, хората често изпадат в зависимост от тях, тогава картите Таро стават опасни. 

Човек прехвърля отговорността за живота си на картите, престава да се доверява на себе си и на чувствата си, да взема самостоятелни решения, губи волята си. 

Гадаене в лошо физическо и емоционално състояние 

Картите могат да се вземат в ръце само ако гадателят е абсолютно здрав и в добро настроение. В противен случай работата с Таро ще му отнеме голямо количество енергия, която и без това му липсва, и той ще отслабне още повече, а самото оформление ще бъде изтълкувано погрешно. 

Интерес към резултатите 

Много таролози смятат, че да гадаеш сам на себе си не е най-добрата идея. Човек може несъзнателно да "нагоди" стойностите на арканите към своята представа за света, към очакванията си или, напротив, към страховете си. 

Ако е убеден в нещо лошо, многозначните карти ще "потвърдят" страховете му, а ако се надява да види бърза сватба, милиони по сметката и пътуване в космоса - ще види и това, дори ако подредбата покаже други неща. Обективността е възможна, когато колодата е в ръцете на човек, който не е емоционално ангажиран в ситуацията. 

Връзка с тъмните сили 

Ако гадателят не спазва техниките за безопасност, той може да донесе от астралния план нисковибрационни същности, които се хранят с човешката енергия и без мощно прочистване да се коригира ситуацията в бъдеще ще бъде трудно. 

Неразбиране на целта на плана 

Системата Таро дори е трудно да се нарече гадателна. По-скоро тя е диагностичен и прогностичен инструмент. Вариант на съдбата: пред всеки човек са отворени много пътища и той е свободен да избере този, по който иска да тръгне, т.е. той е господар на живота си. 

Картите Таро показват най-вероятното развитие на събитията въз основа на текущото състояние на човека. Но това не е единственият сценарий, така че в никакъв случай не бива да се програмирате: "Ето, макетът ми показва скорошни финансови проблеми, така че няма причина да се движа и да правя нещо, пари така или иначе няма да има". 

Напротив: прогнозата "подчертава" проблема, обяснява, че ако не промените нищо и продължите да се движите със същото темпо, без да променяте посоката, най-вероятно ще трябва да затегнете колана. И така, време е да си направите изводи и да промените поведението и стратегията си. 

Карти таро за деца 

Опасни ли са картите Таро за децата? Не са безопасни със сигурност. 

До 12-годишна възраст малкият човек сам е гадател. Той не се нуждае от карти: няма да има никаква полза от тях, но може да се навреди, особено ако майката си постави за цел да избере работата в живота му, професионалния път. 

Детето опитва много неща и е важно родителите да не се намесват в този процес, да не натрапват очакванията си и да не го насочват там, където им е казал тарологът (доста вероятно не твърде опитен). 

Какво казва Църквата 

Според духовенството гадаенето по карти Таро е опасно, както и да се занимаваш с астрология, нумерология, всяко направление на езотериката и магията. От християнска гледна точка всяка магия е от лукавия, тя отвръща от Бога. Единственият истински път на човека е пътят през Христос, а изкушението да се проникне в невидимия свят с помощта на картите и да се научи бъдещето води до духовна смърт.

Смразяващото предсказание на Нострадамус за крал Чарлз III ще ви остави без думи
ЗВЕЗДИ
Автор Ева Григорова

Смразяващото предсказание на Нострадамус за крал Чарлз III ще ви остави без думи

Автор Ева Григорова