Автор
Теодор Муховски

Готвене за десет минути: 3 вкусни рецепти със сирене, които ще впечатлят гостите ви

Сиренето е също толкова незаменим продукт на трапезата, колкото и хлябът. Можете да го добавите към почти всяка салата, да разнообразите предястие, да преобразите гарнитурата или да направите сос. Но е скучно да се приготвят едни и същи рецепти отново и отново. 

Ако искате да обогатите менюто си, предлагаме ви да научите как да приготвите три необичайни ястия с добавка на сирене за вашата трапеза. Повярвайте, тези гастрономически изкушения ще бъдат подходящи както за ежедневната диета, така и за всеки празник. 

Рулца от сирене в бекон 

Невероятният вкус на това ястие ще ви подлуди. 
Време за приготвяне: 10 минути 
За до 6 човека 
Съставки: 
топено сирене - 6 резена; 
препечен хляб - 6 филийки; 
корейски моркови - 50 г; 
бекон - 1 пакет. 
 

Начин на приготвяне

1. Отрежете краищата на филийките хляб за тостер. След това разточете филийките с помощта на точилка. 
2. Поставете по една филийка топено сирене върху всяка филийка хляб. 
3. Поставете лъжица корейски моркови върху сиренето по краищата на филийките и след това завийте филийките на рула. 
4. Увийте всяко руло в бекон и го поставете върху тава, застлана с пергамент за печене. 
5. Изпечете рулата в предварително загрята фурна на 200 градуса по Целзий за 10 минути. Можете също така да изпържите рулата в тиган. 

Кръгчета със сирене 

Основно правило: сервирайте само горещи. 
Време за приготвяне: 10 минути 
Стига за до 4 човека. 
Съставки: 
Бутер тесто без мая - 450 г; 
мини сирене моцарела - 120 г; 
масло - 4 с.л.; 
италиански билки (смесени) - 1/2 ч.л.; 
чесън - 4 скилидки. 
 

Начин на приготвяне

1. Загрейте фурната до 200 градуса и подгответе тава за печене, като я застелете с пергамент. 
2. Размразете бутер тестото предварително. След това го нарежете на малки парчета. 
3. Нарежете сиренето на малки филийки. След това вземете едно по едно малки парчета тесто, поставете вътре резените сирене и оформете топка. 
4. Поставете кръгчетата върху тавата за печене с шева надолу. Печете за 10-15 минути. 
5. Докато кръглият сладкиш се пече, можете да приготвите вкусен дип за него. За целта разтопете масло и добавете смлян чесън (може да го подправите) и италианска билкова подправка. 
6. Сервирайте кръгчетата горещи. Намажете ги директно върху хартията за печене със сместа от масло и подправки. След това кръгчетата са готови за сервиране. 

Фондю със сирене 

Ястие, от което ще искате да се насладите завинаги. 
Време за приготвяне: 20 минути. 
Стига за до 6 човека. 
Съставки: 
мини моцарела - 100 г; 
сирене пармезан - 100 г; 
сирене ементал - 100 г; 
яйчен жълтък - 2 бр.; 
пресни гъби - 100 г; 
чесън - 2 скилидки; 
0,5% мляко - 0,5 чаша; 
масло - 30 г. 

View post on Instagram
 

Начин на приготвяне

1. Сложете млякото в съд за фондю. Загрейте го на слаб огън. 
2 . Докато млякото се загрява, настържете сирената на фино ренде. След това ги изсипете в млякото на малки порции и разбъркайте. 
3. Като не забравяте да разбърквате сирената и млякото от време на време, счукайте чесъна и го смесете с жълтъците. След това добавете и тази смес към млякото и разбъркайте до получаване на гладка смес. 
4. След това добавете маслото към млякото. Ако се грижите за калорийното съдържание на бъдещото ястие, тази съставка също може да бъде изключена. 
5. След това изсипете в млякото настърганите на ситно ренде гъби. Разбъркайте добре, така че да не се слепват на бучки. 
6. Гответе фондюто на слаб огън в продължение на 20-30 минути. В тази смес можете спокойно да потапяте хляб, крутони, варени картофи. Вкусът на всяко ястие с фондю става ненадминат.

С тази салата със сигурност ще запазите тънката си талия
ЗДРАВЕ
Автор Веселина Петрова

С тази салата със сигурност ще запазите тънката си талия

Автор Веселина Петрова