Автор
Теодор Муховски

Световен скандал: Стана известно колко пари харчи принц Албер II за любовниците си

Всички, които чуват това за първи път, са изненадани: оказва се, че по принцип невзрачният, с наднормено тегло и гологлав монарх на Монако може да засенчи всяка холивудска красавица. Албер II е любовник, а броят на романите му отдавна е надхвърлил сто. 

Той е имал връзки както със звездни красавици (Шарън Стоун, Гуинет Палтроу, Брук Шийлдс и други известни актриси, модели и спортистки са били сред приятелките на принца), така и с обикновени момичета. 

Той решава да се установи и да се ожени на много напреднала възраст - по време на сватбата си с Шарлийн Уитсток Албер е на 52 години. И много хора все още са сигурни, че любовта е била много по-малко от калкулацията: все пак бъдещият (по онова време) монарх е трябвало да се обвърже, защото такава е била традицията. Но дори и след брака си с Шарлийн, според много източници, той е продължил да бъде все така палав. 

Едно нещо на принца не може да се отнеме: всичките си любовници, дори и бившите, той щедро е осигурявал. Дори много щедро, както се оказа наскоро. 

В края на миналата година принцът уволни счетоводителката, която работеше за двореца и лично за него повече от 20 години. 

"Хаотичният личен живот на принц Алберт е изчерпал богатството му", казва счетоводителят. Френският вестник Libération, съобщи, че принцът е имал сметка във френската банка BNP, наречена AG, на името на "Алберт Грималди". Шарлийн дори не е знаела за нея. Тази сметка е била използвана, за да се плаща на бившите (и настоящите) любовници на Алберт и техните деца. 

Сумите, за които става въпрос, не са незначителни. Например стюардесата Никол Кост убеждава Алберт да "подкрепи" магазина ѝ в лондонския Найтсбридж, съобщава Le Monde. Това е струвало на принца един милион евро годишно. 

Така например Жасмин Грейс, родена от сервитьорката Тамара Ротоло, получава около 300 000 евро годишно за издръжка. Междувременно момичето вече е на 31 години, но принцът продължава да ѝ плаща издръжката. Освен това той подарява на дъщеря си апартамент в престижен район на Ню Йорк. 

Но на законните деца, близнаците Жак и Габриела, които сега са на по 9 години, кралското семейство пести пари. И това е избор на Алберт, и на Шарлийн. Изглежда, че една майка трябва да даде на децата си най-доброто от всичко. Но от разкритията на същия счетоводител стана известно, че това невинаги е така. 

"Откакто са родени близнаците, принцеса Шарлен от Монако наема нелегални имигранти като бавачки за по-малко от 90 паунда на ден (32 000 паунда годишно), докато личните ѝ разходи винаги са надхвърляли 1 милион паунда годишно", цитира Daily Mail разкритията на Клод Палмеро.

Ето защо принцеса Шарлийн наистина изтри акаунта си в Instagram
ЗВЕЗДИ
Автор Ева Григорова

Ето защо принцеса Шарлийн наистина изтри акаунта си в Instagram

Автор Ева Григорова