Автор
Ева Григорова

Тъжни новини за Жизел Бюндхен: Супер моделът загуби майка си

Жизел Бюндхен скърби за смъртта на майка си Ваня Ноненмахер, която е починала след битка с рак на 75 години. 

Бразилското издание GZH първо съобщи новината в неделя следобед, цитирайки изявление от болница Moinhos de Vento в Порто Алегре, Бразилия. Въпреки че в съобщението не се споделя с какъв вид рак е била диагностицирана Ваня, то разкрива, че тя е била приета в болницата на 26 януари. 

Жизел е една от шестте дъщери на Ноненмахер, включително сестра ѝ близначка Патриша, плюс Рафаела, Грациела, Габриела и Ракел. Бразилската супер моделка, която е родена в Хоризонтина, в бразилския щат Рио Гранде до Сул, винаги е била близка с членовете на семейството си. Тя често се връщаше в родната си страна, както през годините, когато живееше в Масачузетс с бившия си съпруг Том Брейди, така и след преместването ѝ във Флорида. 

Майката на Жизел всъщност дава тласък на нейната кариера на модел. Въпреки че Жизел е израснала с амбициите да стане волейболистка, през 1993 г. майка ѝ записва нея и сестра ѝ близначка Патриша в курс за модели. В крайна сметка те спечелили пътуване до различни бразилски градове, по време на което Жизел била открита от Elite Model Management в търговски център. 

Миналата година, след като се премести от Тампа Бей – където Том играеше за Тампа Бей Бъканиърс – в Маями след раздялата си с бившата звезда от НФЛ, Жизел разказа, че предпочита Флорида заради близостта й до Бразилия. „Обичам Маями. Обичам слънцето и хората са много топли и гостоприемни, чувствам се като у дома си.“ - сподели тя тогава. „Също така е по-лесно да отидеш до Бразилия оттук“, отбеляза тя по това време, добавяйки, че я прави „толкова щастлива“, че петте й братя и сестри могат „да я посещават много повече сега“. Тя също така каза, че нейните деца Бенджамин Рейн, на 14 г. и Вивиан Лейк, на 11 г., също обичат Маями и сподели още: „Прекарването на време заедно, докато растат, е толкова важно и е такъв подарък да създаваш спомени за цял живот с тях , чувствам се благословена."