Автор
Антония Михайлова

Ако поставите диван в тази част на стаята, със сигурност ще забогатеете

Аранжирането на мебелите и аксесоарите в един дом често зависи не от желанията на стопанина, а от квадратурата на помещението. Ако апартаментът не е много просторен, но искате да поставите необходими и важни за вас неща в него, рискувате да претрупате с вещи всеки възможен ъгъл. 

Макар от практическа гледна точка подобно затрупване на дома да позволява всичко да ни е под ръка, истината е, че не е никак красиво за окото. Днес минимализмът е на почит и колкото по-олекотени и освободени пространства в дома си имаме, толкова по-свободно ще дишаме. Но това, което не подозираме, че ще се случи, ако бъдем по-премерени в дизайна и разпределението на домашните артикули, е паричният поток, който ще стимулираме да проникне в дома ни. Ако, разбира се, знаем как. 

Всички интериорни дизайнери ще ви кажат на висок глас, че колкото по-малко неща има в стаята, толкова по-добре. Това важи както за мебелите, така и за декора. Този принцип на подреждане ще ви позволи не само приятна и естетична визия, но и ще даде тласък на потока от енергия Чи (жизнената сила) в къщата.

Има обаче една специална мебел в дома, на която е достатъчно да обърнете повече внимание, тъй като от нея може да зависи състоянието на портфейла ви през цялата година. Говорим за дивана. Експертите по фън шуй са определили зона в къщата специално за него, която ще бъде особено подходяща за годината на Дракона.

Как да привлечем любовта и късмета според Фън Шуй в годината на Дракона
ПО ЖЕНСКИ
Автор Антония Михайлова

Как да привлечем любовта и късмета според Фън Шуй в годината на Дракона

Автор Антония Михайлова

"Теория за богатия диван"

Най-важното нещо, което трябва да направите, когато местите диван, е да го отдалечите от стената. От практична гледна точка това ще добави комфорт към интериора. Разбира се, най-добре е да преместите дивана по-далеч от стената в стаи с отворен план и големи всекидневни. Тази проста стъпка ще ги направи визуално още по-просторни. Освен това ще ви доближи една стъпка по-близо до финансовия успех през 2024 г., защото символът му обича големите открити пространства.

Ако имате тесен апартамен обаче, но все пак искате да преместите дивана далеч от стената, можете просто да дръпнете мебелта напред или да приложите един трик: поставете стенен рафт над дивана за декорации и книги. Това ще създаде визуален ефект на пространството зад него.

Най-добрият начин за предизвикване на паричния поток обаче според експертите по фън шуй е да поставите диван в центъра на стаята. Тогава, докато си почивате на дивана, независимо дали спите, четете, илисе наслаждаване на приятен филм или музика, потокът от енергия Чи ще циркулира по-добре около вас. Обгръщайки ви с вибрациите си, той ще ви дари с чувства за комфорт и щастие, но и ще стимулира процеса на увеличаване на богатството.

Не след дълго, след въпросното преустройство на дома ви, ще забележите, че не сте толкова уморени и лениви, както преди, ще почувствате повече жизнени сили и енергия за нови постижения. Атмосферата в самия дома също ще се подобри и освежи.