Автор
Евелин Попадийна

Модният хит на годината: обличайте се като дядо си

Тенденциите в облеклото вече няколко години се определят от социалните мрежи. Инфлуенсъри и блогъри качват снимки и видеа с модерни визии за сезона, много често дори ни казват откъде да си купим дрехите, за да пресъздадем същата визия.

В последно време забелязваме доста странен моден стил, по който всички са луди. Това е така наречения grandpa core или иначе казано – дрехите на дядо. Този стил става все по-популярен. Той предлага да се обличате като дядовци от различни поколения, но в същото време да добавите модни елементи от други стилове.

Този стил завладя както жените, така и мъжете особено през последните месеци на изминалата година. А какво трябва да притежавате в гардероба си, за да сте в тренда? Днес ще ви запознаем с този нов стил.

Материали
„Стилът на дядо“ се гради основно на комфорт и гъвкавост. Изберете висококачествен памук, плътна вълна, туид, деним и кадифе. Забравете за мрежестите и синтетичните материи. Заложете на неща от дядовия гардероб, които са вечни.

Цветове
Тук препоръчваме да използвате различни тъмни и приглушени светли нюанси. Опитайте се да комбинирате цветовете и да избягвате едноцветни тоалети. Експериментирайте с щампи, например, може да използвате карирани или раирани ризи.

Дрехи и обувки
За да се придържате към този стил, не трябва да си купувате плътно прилепнали дрехи. Има обаче изключения, ако сте решили да си вземете плетена жилетка или пуловер, то те могат да бъдат прилепнали. Например, тоалетът ви може да се състои от широки панталони и прилепнала риса с пуловер. Правилото на този стил е връхните дрехи да са дебели.

Обувки
Както вече споменахме, основните принципи на grandpa core са комфорта и вечната мода, така че обувките трябва да бъдат избирани с внимание. Предлагаме да се сдобиете с изчистени мокасини от качествена кожа, ниски обувки без ток и ретро кецове без платформа.

Аксесоари
Можете да се развихрите при избора на аксесоари – тънки метални очила, удобни чанти от плат, бейзболни шапки, всички тези артикули ще ви помогнат да изградите тоалет в този стил. Ако облеклото позволява, можете да добавите метални бижута, многоцветни мъниста и елегантни кожени чанти. Избягвайте кристалите и неподходящите цветове.